17.11.2012 17:08

Βραδυφλεγής βόμβα και η ΕΤΑΧ

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΕΤΑΧ

Τη συνέχιση της απεργίας τους και αυτή την εβδομάδα αποφάσισαν οι υπάλληλοι της αναπτυξιακής εταιρίας της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων, διαμαρτυρόμενοι με αυτό τον τρόπο για την επί 2,5 χρόνια μη καταβολή των δεδουλευμένων τους.
Το μεσημέρι της Παρασκευής, παρουσία του προέδρου του Εργατικού Κέντρου, Τ. Κώσταλου, παρέδωσαν εξώδικη διαμαρτυρία, αφού προηγουμένως προηγήθηκε διαπραγμάτευση για το αν τελικά ο Π. Λαμπρινούδης θα δεχόταν το εξώδικο ή όχι.
 
Όρια επιβίωσης
«Για πολλοστή φορά ερχόμαστε εδώ. Τα χρήματα που διεκδικούμε δεν είναι  για αποταμίευση αλλά για να επιβιώσουμε. Πλέον έχουμε πρόβλημα επιβίωσης.
Οι τράπεζες μας ψάχνουν στα κινητά και στα σταθερά, χρωστάμε παντού. Τί θα απογίνει; Μας λένε ότι η Χίος χρειάζεται ανάπτυξη. Μέχρι στιγμής έχουμε εξασφαλίσει 14,6 εκ. ευρώ μέσα από χρηματοδοτικά προγράμματα της Ε.Ε. Αν θέλουμε να πέσουν στο νησί αυτά τα χρήματα, εμείς είμαστε εδώ για να το κάνουμε μέσα από τη δουλειά μας.
Αν πάλι η πολιτεία κρίνει ότι η ανάπτυξη θα πρέπει να γίνει σε εθελοντική βάση, τότε ας μας αποπληρώσει και ίσως και εμείς να βοηθήσουμε εθελοντικά. Σήμερα όμως δουλεύουμε γιατί έχουμε ανάγκη.
Το σημαντικό είναι ότι η οφειλή δεν έχει αναγνωριστεί μέχρι στιγμής, δεν έχει μπει και χρονοδιάγραμμα αποπληρωμής, δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα», ανέφερε η υπεύθυνη της ΕΤΑΧ, Κ. Γκέκα.
«Ως Εργατικό Κέντρο προσφέρουμε κάθε δυνατή στήριξη στους ίδιους και τους προτρέπουμε να συνεχίσουν τον αγώνα τους μέχρι την οριστική επίλυση των προβλημάτων για τα οποία ουδεμία ευθύνη φέρουν οι ίδιοι», τόνισε από την πλευρά του ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ