8.8.2016 8:35

"Βουλιάζει" και πάλι η Χίος από το προσφυγικό

ΤΡΙΠΛΑΣΙΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΤΟΜΩΝ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΠΡΟΕΒΛΕΠΕ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ, ΜΕ ΤΙΣ ΑΦΙΞΕΙΣ ΝΑ ΞΕΠΕΡΝΟΥΝ ΤΙΣ 203 ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ

Άνοιξε και πάλι η στρόφιγγα των μεταναστευτικών ροών με τον Ταγίπ Ερντογάν να κάνει πλέον πράξη την απειλή του ότι εάν η Ε.Ε. δεν καταργήσει τη Βίζα για τους Τούρκους πολίτες τότε η συμφωνία θα ακυρωθεί στην πράξη.

Η μπάλα φαίνεται πλέον ότι είναι στο γήπεδο της Τουρκίας, μιας και μοιάζει ο απόλυτος ρυθμιστής της κατάστασης παρά την παρουσία του ΝΑΤΟ και σκαφών της Frontex στην οριογραμμή μεταξύ Χίου και Τσεσμέ.

Αυτό άλλωστε αποτυπώνουν και οι αφίξεις των μεταναστών από το πρωί του Σαββάτου μέχρι το πρωί της Δευτέρας, καθώς ξεπέρασαν τους 200. Συγκεκριμένα το πρωί του Σαββάτου έφθασαν 66 άτομα, την Κυριακή 96 ενώ σήμερα το πρωί η μέρα ξεκίνησε με 41 μετανάστες στην περιοχή Γρίδια κι έπεται συνέχεια.

Όλα αυτά όταν ενώ το νησί, σύμφωνα με το Υπουργείο, μπορεί να φιλοξενήσει 1.100 πρόσφυγες και μετανάστες βρίσκονται εγκλωβισμένα 2.800 άτομα, αριθμός σχεδόν τριπλάσιος των ορίων που προβλέπουν τα συμφωνηθέντα με την Ευρωπαϊκή Ένωση.  

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ