29.1.2013 11:54

ΒΙΝΤΕΟ: Σε εξετάσεις για δυο σημαίες

• ΦΑΚΕΛΟΥΣ ΓΙΑ ΚΑΡΦΑ ΚΑΙ ΑΓΙΑ ΦΩΤΙΑ ΚΑΤΕΘΕΣΕ Ο ΔΗΜΟΣ ΧΙΟΥ

Την επιστροφή των γαλάζιων σημαιών σε δύο παραλίες της Χίου και συγκεκριμένα της Αγίας Φωτιάς και του Καρφά επιχειρεί ο Δήμος Χίου υποβάλλοντας χθες δύο πλήρεις φακέλους στην Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης που διαχειρίζεται εκ μέρους της ελληνικής πολιτείας την κατανομή των σημαιών.

Όπως ανέφερε μιλώντας στον «π» ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Π. Στεφάνου, τα χρονικά περιθώρια αλλά και η έλλειψη υποδομών σε πολλές από τις παραλίες της Χίου δεν επέτρεψαν την υποβολή περαιτέρω φακέλων, αν και σύμφωνα με τον ίδιο, υπάρχουν παραλίες που θα μπορούσαν να διεκδικήσουν γαλάζια σημαία.

«Απαιτείται μία σειρά διαδικασιών προκειμένου οι παραλίες να είναι έτοιμες για ένταξη στο πρόγραμμα των γαλάζιων σημαιών. Βατήρες, διαβάσεις κατάλληλες για την πρόσβαση ΑμεΑ, λουτήρες αλλά και αποδυτήρια είναι ορισμένα από αυτά που χρειάζεται να έχει η κάθε παραλία.

Ενδεικτικά σας αναφέρω ότι μόνο για την πρόσβαση των ΑμεΑ απαιτούνται 4000 ευρώ σε κάθε παραλία. Αυτά τα έχουμε προϋπολογίσει μέσα στο Τεχνικό Πρόγραμμα του 2013.

Σε ότι αφορά στους ναυαγοσώστες, τη δαπάνη έχει αναλάβει η Αστική Ακινήτων Α.Ε. στην ευθύνη της οποίας είναι η διαχείριση των παραλιών του νησιού».

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε τα στοιχεία σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ