2.4.2016 0:02

ΒΙΝΤΕΟ- Νέο «Hotspot» το λιμάνι της Χίου

ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΠΑΡΑ ΤΟ ΚΡΥΟ ΔΙΑΤΗΡΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ ΕΠΙΒΙΒΑΣΗΣ ΣΕ ΠΛΟΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ

Στο λιμάνι της Χίου αρνούμενοι να μετακινηθούν ακόμα και στον προσωρινό χώρο φιλοξενίας της Σούδας, που απέχει μόλις 500 μέτρα από τον χώρο πρόσδεσης των πλοίων, παρέμειναν καθόλη τη διάρκεια της νύχτας 800 πρόσφυγες και μετανάστες που το μεσημέρι της Παρασκευής, «δραπέτευσαν» από το Κέντρο Κράτησης της ΒΙ.ΑΛ. αντιδρώντας με αυτόν τον τρόπο στο ενδεχόμενο επαναπροώθησής τους στην γειτονική Τουρκία.

Οι πρόσφυγες με λιγοστές κουβέρτες και παρά το κρύο παραμένουν στον κεντρικό λιμένα Χίου, με την ελπίδα ότι σύντομα θα εμφανιστεί πλοίο στο οποίο θα επιβιβαστούν με προορισμό τον Πειραιά.

Οι ελπίδες τους όμως σύντομα διαψεύστηκαν αφού το πλοίο «Terajet» που απέπλευσε από τη Λέσβο στις 18:00 το απόγευμα της Παρασκευής παραμένει ανοιχτά του λιμένα ενώ το πλοίο «Blue Star 1» που εκτελούσε τη γραμμή Μυτιλήνη- Χίος – Πειραιά, τελικά έδεσε στο λιμάνι των Μεστών στη νοτιοδυτική Χίο προκειμένου να παραλάβει από εκεί τους επιβάτες.

Να σημειωθεί ότι οι επιβάτες του τακτικού δρομολογίου μεταφέρθηκαν στα Μεστά με πούλμαν που μίσθωσε η εταιρία.

Στο λιμάνι της Χίου βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή ο αντιπεριφερειάρχης Χίου Στ. Κάρμαντζης, ο Δήμαρχος Μ. Βουρνούς, δημοτικοί σύμβουλοι αλλά και οι αντιπολιτεύσεις του Δήμου.

Η κατάσταση στη ΒΙ.ΑΛ.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Politischios.gr στο Κέντρο Κράτησης της ΒΙ.ΑΛ. που θυμίζει βομβαρδισμένο τοπίο παραμένουν περί τα 600 άτομα, την ώρα που οι κάτοικοι της περιοχής δηλώνουν ανάστατη μετά τα επεισόδια της Πέμπτης.

Στον απόηχο της πρωτοφανούς κατάστασης που επικρατεί το νησί το απόγευμα του Σαββάτου συνεδριάζει εκτάκτως το Δημοτικό Συμβούλιο με κύριο θέμα τις τελευταίες εξελίξεις αλλά και την πρόθεση του Δήμου να προσβάλλει τη σύμβαση που υπέγραψε με το ελληνικό δημόσιο για την παραχώρηση του πρώην εργοστασίου της ΒΙ.ΑΛ., ως κέντρο καταγραφής.  

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ