13.5.2020 15:04

ΒΙΝΤΕΟ- Μάχη της δημοτικής αρχής για να μη χαθούν τα αντιπλημμυρικά

Την Παρασκευή παράσταση στο Περιφερειακό Αρχαιολογικό Συμβούλιο και ετοιμότητα για επιχειρηματολογία στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο

Μία σημαντική μάχη επιχειρημάτων προκειμένου να μη χαθούν τα αντιπλημμυρικά του Καλοπλύτη ετοιμάζεται να δώσει την Παρασκευή στο Περιφερειακό Αρχαιολογικό Συμβούλιο ο Δήμος Χίου.

Όπως ανέφερε στο politischios.gr ο αντιδήμαρχος Γιάννης Ξενάκης, ο Δήμος προσέρχεται με πλήρη φάκελο επιχειρηματολογίας προκειμένου να πείσει τα μέλη του Συμβουλίου για την αναγκαιότητα του έργου για την πόλη της Χίου.

Σύμφωνα με τον ίδιο, παρότι ο Δήμος δεν έχει δικαίωμα παρέμβασης, θα καταθέσει πλήρες υπόμνημα για την περίπτωση του Καλοπλύτη, προκειμένου να διασφαλίσει τη θετική άποψη της Αρχαιολογίας η οποία σε τοπικό επίπεδο έχει εκφραστεί αρνητικά ήδη από τις αρχές του χρόνου.

Κατά τον Γιάννη Ξενάκη, ο Δήμος για την περίπτωση του Καλοπλύτη, όπου εικάζεται ότι βρίσκονται αρχαία ευρήματα θα  δώσει εγγυήσεις προστασίας τους σε περίπτωση που αυτά βρεθούν συνεργαζόμενος πλήρως με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Χίου.

Σε ότι αφορά στο αντιπλημμυρικό των Μεστών, ο ίδιος καταλόγισε αντοπολιτευτική διάθεση στον Κώστα Τριαντάφυλλο, λέγοντας ότι ίσως να μη γνωρίζει ότι ο Δήμος μπορεί να κάνει απαλλοτριώσεις ακόμα και αν δεν καταφέρει να βρει τους ιδιοκτήτες των αγροτεμαχίων, τους οποίους θα αποζημιώσει αργότερα σε περίπτωση που εμφανιστούν.

Ο αντιδήμαρχο επεσήμανε εκτός των άλλων ότι, υπάρχει ήδη συνεννόηση με την Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή προκειμένου να εξασφαλιστούν κονδύλια της τάξεως του 5% της συνολικής αξίας του έργου για απαλλοτριώσεις ιδιωτικών εκτάσεων.

Τέλος δεν παρέλειψε να αναφερθεί στη συμβολή του Δημάρχου Σταμάτη Κάρμαντζη, λέγοντας ότι έχει προχωρήσει σε επαφές και κινήσεις προκειμένου τα έργα να εκτελεστούν απρόσκοπτα.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ