11.1.2013 10:48

ΒΙΝΤΕΟ: Κι από Απρίλη... εργασίες

ΤΕΤΡΑΜΗΝΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΗΣ ΠΟΡΤΑ MAGGIORE ΦΕΡΝΕΙ Ο ΑΓΩΓΟΣ ΟΜΒΡΙΩΝ ΥΔΑΤΩΝ

Πρόσθετα προβλήματα στις διαδικασίες ανάδειξης της πόρτας Maggiore στο Κάστρο δημιουργεί ο αγωγός όμβριων υδάτων που διέρχεται από την κεντρική είσοδο του Φρουρίου.

 Τα προβλήματα για τον εργολάβο που εγκαταστάθηκε χθες το πρωί προκειμένου να ξεκινήσουν τα έργα εμφανίστηκαν με την πρώτη στιγμή, όταν, μαζί με την Αρχαιολογία αλλά και στελέχη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου, επόπτευσαν το σημείο των παρεμβάσεων.

Σύμφωνα με τον Π. Στεφάνου, τόσο τα συγκεντρωμένα νερά όσο και το ασταθές έδαφος δεν καθιστούν δυνατή την έναρξη των έργων πριν την διακοπή των βροχοπτώσεων. «Όταν μιλάμε για αρχαία ευρήματα τα πράγματα περιπλέκονται ιδιαίτερα. Αυτό σημαίνει ότι οι εργασίες, ενώ ήταν προγραμματισμένες να ξεκινήσουν από σήμερα θα μεταφερθούν για το τέλος Απριλίου, όταν δηλαδή το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες».

Το κόστος του έργου, που ξεπερνά τις 200.000 ευρώ, έχει χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης 18μηνών, χωρίς όμως να έχουν προβλεφθεί μέσα σε αυτό τα όποια απρόοπτα από την ανασκαφή.

Στην παρούσα φάση, σύμφωνα με τον σχεδιασμό, θα ξεκινήσουν οι δοκιμαστικές τομές στη γέφυρα, ώστε να αποτυπωθούν τα κεντρικά σημεία των παρεμβάσεων, πάνω στα οποία θα δουλέψουν αργότερα τα συνεργεία του αναδόχου.

«Η διετία που ακολουθεί είναι μία διετία με επίκεντρο το Φρούριο της πόλης. Πέρα από την τάφρο που αξιοποιήθηκε με τον καλύτερο τρόπο, σειρά έχει η πόρτα Maggiore, η ανάδειξη και ανακατασκευή των τειχών αλλά και η διαμόρφωση του εσωτερικού μέρους του φρουρίου, ώστε να αποτελέσει ένα ζωντανό μνημείο στην καρδιά της πόλης», κατέληξε ο κ. Στεφάνου

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ