28.9.2015 15:10

Βγαίνει από το τέλμα

Αγώνα δρόμου ώστε μέχρι τις 20 Οκτωβρίου να ξεκινήσουν οι πιο ουσιαστικές εργασίες στο λιμάνι της Λαγκάδας δίνουν από κοινού Περιφέρεια και ανάδοχος εταιρεία του έργου.

Σύμφωνα με τον ανάδοχο του έργου Π. Ζενιώδη οι εργασίες καθυστέρησαν καθώς λόγω τον capital control ήταν αδύνατη η παραγγελία των σωλήνων που θα καρφωθούν στο λιμάνι.

«Για να ξεκινήσει ουσιαστικά το έργο απαιτείται η τοποθέτηση των μεγάλων σωλήνων φ600, τις οποίες με όλη αυτή την κατάσταση που είχε δημιουργηθεί δεν μπορούσαμε να παραγγείλουμε. Ευελπιστούμε ότι μέχρι 20 Οκτωβρίου θα έχουν έρθει. Παράλληλα στο εργοτάξιό μας συνεχίζουμε τα κομμάτια της προκατασκευής ώστε όλα να είναι έτοιμα», σημείωσε ο κ. Ζενιώδης.

Ερωτώμενος για το αν το έργο θα ολοκληρωθεί εντός του 2015, οπότε και λήγει η παρούσα προγραμματική περίοδος, ο κ. Ζενιώδης τόνισε ότι αυτό εξαρτάται κυρίως από η ροή των χρηματοδοτήσεων ενώ διατύπωσε την αναγκαιότητα να δοθεί η δυνατότητα για παρατάσεις έργων εξαιτίας όσων είχαν προηγηθεί το προηγούμενο διάστημα. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ