3.8.2016 13:30

Νύφη στα γεράματα

ΞΑΦΝΙΚΟ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΡΙΝΑ ΤΟΥ ΚΑΣΤΕΛΟΥ

Ολοένα και  περισσότερες ναυτιλιακές εταιρίες που δραστηριοποιούνται στον χώρο των σκαφών αναψυχής, ανέκρουσαν πρύμναν από τα  τουρκικά παράλια, εξαιτίας του ασταθούς πολιτικού άρα και κοινωνικοοικονομικού σκηνικού. Οι επενδυτές αναζητούν κοντινά με τα τουρκικά παράλια σημεία στο Αιγαίο όπου οι καταστάσεις θα είναι πιο ασφαλείς για τους πελάτες τους.

Αυτό εξηγεί πλήρως το γεγονός ότι τον «νεκρό» μήνα του καλοκαιριού, τον Αύγουστο, αναθερμάνθηκε η συζήτηση για την αξιοποίηση της μαρίνας του Καστέλου από ευρωπαϊκό επενδυτικό σχήμα που δραστηριοποιείται ήδη στην Τουρκία.

Τι λέει το Υπουργείο

Σύμφωνα με το αποκλειστικό ρεπορτάζ του «π» η συζήτηση για την αξιοποίηση της μαρίνας του Καστέλου που έχει παραχωρηθεί στο Τ.Α.Ι.ΠΕ.Δ. από τον Ε.Ο.Τ., ξεκίνησε εδώ και περίπου μία εβδομάδα με την Αναστασία Μαρκάτου από το Υπ. Τουρισμού και τον πρόεδρο του Τ.Α.Ι.Π.Ε.Δ. Στέργιο Πιτσιόρλα να βρίσκονται σε στενή συνεργασία προκειμένου να δρομολογηθούν άμεσες εξελίξεις από τον Σεπτέμβρη.

Μάλιστα ενήμερη για το επενδυτικό ενδιαφέρον είναι και η Υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά που το πρωί της Τρίτης είχε τηλεφωνική επικοινωνία με στελέχη του Δήμου Χίου αλλά και του Τ.Α.Ι.Π.Ε.Δ. με θέμα τις δυνατότητες αξιοποίησης της μαρίνας του Καστέλου.

Όπως έγινε γνωστό, τόσο το ΤΑΙΠΕΔ όσο και η Έλενα Κουντουρά ενημέρωσαν τους επενδυτές ότι η συζήτηση αφορά αποκλειστικά στην αξιοποίηση της μαρίνας στο Καστέλο και όχι το νότιο τμήμα του λιμένα ή το λιμανάκι της Αγίας Παρασκευής.

«Γνωρίζουμε πολύ καλά τις απόψεις και της τοπικής κοινωνίας αλλά και των φορέων της για το νότιο τμήμα του λιμένα. Ακόμα οι συζητήσεις είναι σε πρώιμο στάδιο αλλά το ενδιαφέρον είναι έντονο. Από την πλευρά μας έχουμε μεταφέρει τις δυνατότητες που παρέχει η μαρίνα του Καστέλου αφού διαθέτει και μεγάλη χερσαία ζώνη αλλά μπορεί να επεκταθεί και προς τη θάλασσα αν αυτό απαιτηθεί», ανέφερε στον «π» στέλεχος του Υπουργείου Τουρισμού.

Αυτό που απομένει να επιβεβαιωθεί και στην πράξη είναι αν αυτή τη φορά το Λιμενικό Ταμείο θα αξιοποιήσει το ενδιαφέρον που υπάρχει και θα δρομολογήσει εξελίξεις μέσω συναντήσεων ή θα παραμείνει απλός θεατής με τη μαρίνα στο Καστέλο να καταγράφει ακόμα μία χαμένη ευκαιρία. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ