23.2.2017 13:53

Βαρόμετρο για τον τουρισμό από την Τουρκία, η Μόστρα [ΒΙΝΤΕΟ]

ΤΟ ΠΡΩΙ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ ΘΑ ΚΟΡΥΦΩΘΕΙ ΤΟ ΚΥΜΑ ΑΦΙΞΕΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΠΑΡΑΛΙΑ

Βαρόμετρο για την πορεία του τουρισμού από την Τουρκιά αποτελεί το διήμερο των καρναβαλικών εκδηλώσεων με επίκεντρο τη «Μόστρα» των Θυμιανών. Κι αυτό γιατί όπως εξηγεί στo politischios.gr η Προϊσταμένη του Τμήματος Τουρισμού του Δήμου Χίου Ρένα Παγούδη, είναι η πρώτη φορά μετά την υποχώρηση της νέας τουρκικής λίρας στην ισοτιμία 1ευρώ προς 4 λίρες, που Τούρκοι επισκέπτες θα βρεθούν στο νησί μας, στο πλαίσιο οργανωμένης άφιξης.

Γεμάτα τα ξενοδοχεία του κέντρου

Παρά την πολιτική και οικονομική κρίση που πλήττει τη γείτονα χώρα, δεν είναι λίγοι αυτοί που θα διασχίσουν τον δίαυλο Τσεσμέ – Χίου προκειμένου να βρεθούν στο χιώτικο καρναβάλι. Στην πλειονότητά τους τα ξενοδοχεία «Χανδρής», «Ελληνικό Κάστρο» και «Διάνα» αγγίζουν ιδιαίτερα υψηλές πληρότητες για το επόμενο διήμερο, που φθάνουν μέχρι και το 95%.

«Είμαστε αισιόδοξοι ότι φέτος οι αφίξεις θα ξεπεράσουν τις 1.500 μέσα στο Σαββατοκύριακο. Εκτιμούμε όμως ότι εξαιτίας των καταστάσεων που αντιμετωπίζει η γειτονική χώρα δεν θα αγγίξουμε τον περσινό αριθμό των 2.500 αφίξεων», ανέφερε η ίδια.

Διήμερες διαμονές

Στην πλειονότητά τους οι Τούρκοι επισκέπτες θα διαμείνουν στο νησί για 2 ημέρες, με τους πρώτους να φθάνουν στη Χίο από το πρωί της Παρασκευής. Το κύμα αφίξεων στο Τελωνείο της Χίου αναμένεται να κορυφωθεί νωρίς το πρωί του Σαββάτου, κάτι που οδήγησε τις ακτοπλοϊκές εταιρίες που δραστηριοποιούνται στη γραμμή να πραγματοποιήσουν επιπλέον δρομολόγια. Οι επιστροφές έχουν προγραμματιστεί για το μεσημέρι και το απόγευμα της Κυριακής.

Δυσάρεστα τα μηνύματα για τον ρουκετοπόλεμο

Σε ότι αφορά στη μηνύματα που λαμβάνει το γραφείο Τουρισμού για τις αφίξεις για τον ρουκετοπόλεμο η κ. Παγούδη επιβεβαίωσε το προ ημερών πρωτοσέλιδο δημοσίευμα του «π», ότι το τουρκικό δημοψήφισμα που έχει εξαγγελθεί για την Κυριακή του Πάσχα έρχεται να επισκιάσει το ενδιαφέρον των γειτόνων για κρατήσεις στο νησί μας τη σ

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ