2.4.2016 0:22

Αυτός είναι ο σχεδιασμός για την επαναπροώθηση των μεταναστών στην Τουρκία

Το σχέδιο για την επαναπροώθηση των μεταναστών στην Τουρκία, από τη Δευτέρα, 4 Απριλίου, έως την Τετάρτη, 6 Απριλίου, από τη Λέσβο, δημοσιοποίησαν οι αρμόδιες αρχές. Οι μετανάστες θα ξεκινούν το ταξίδι τους από το λιμάνι της Μυτιλήνης και θα μεταφέρονται στο Δικελί της γειτονικής χώρας. Ήδη μέσω ελληνικών ναυτιλιακών εταιρειών από τη Frontex έχουν ναυλωθεί δύο πλοία τουρκικών συμφερόντων τα οποία και θα μεταφέρουν 150 συνολικά μετανάστες τη φορά.

Σύμφωνα με το σχεδιασμό στο πλοίο θα επιβαίνει ένας μετανάστης συνοδευόμενος από έναν αστυνομικό της Frontex. Το πλοίο «Ναζλί Ζαλέ» θα μεταφέρει 200 άτομα συνολικά τη φορά, 100 μετανάστες και 100 αστυνομικούς, δηλαδή 200 μετανάστες την ημέρα μια και έχει ναυλωθεί για δύο δρομολόγια τη μέρα. Το πλοίο «Λέσβος» της εταιρείας «Τουργιόλ» θα μεταφέρει 100 άτομα συνολικά τη φορά, 50 μετανάστες και 50 αστυνομικούς, δηλαδή 50 μετανάστες τη μέρα μια και έχει ναυλωθεί για ένα δρομολόγιο τη μέρα.

Συνολικά το τριήμερο θα μεταφερθούν 750 μεταναστών, σε εφαρμογή της Συμφωνίας Ευρωπαϊκής Ένωσης – Τουρκίας. Η πρώτη επαναπροώθηση έχει σχεδιασθεί να γίνει στις 10 το πρωί της Δευτέρας (4/4), ενώ η όλη διαδικασία θα γίνει μέσω του τελωνείου της Μυτιλήνης, στο οποίο οι μετανάστες θα μεταφέρονται με ναυλωμένα λεωφορεία

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ