13.9.2013 11:13

Αυλαία για την 5η Σύνοδο Ακτοφυλακών

 

Με τον χαιρετισμό του Έλληνα Αρχηγού του Λιμενικού Σώματος Δ. Μπαντιά ξεκίνησαν σήμερα το πρωί οι εργασίες της 5ης Συνόδου των Αρχηγών των Ευρωπαικών Ακτοφυλακών στο ξενοδοχείο Χανδρής.
Στη σημασία της Χίου ως πρωτοπόρου νησιού στην παγκόσμια ναυτιλία αναφέρθηκε ο κ. Μπαντιάς ενώ ευχαρίστησε τον πρώην Υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου Κωστή Μουσουρούλη για την προσφορά του στην πρραγματοποίηση της 5ης Συνόδου αλλά και την πρωτοβουλία του αυτή να πραγματοποιηθεί στη Χίο.
 

Ανάγκη συνεργασίας

Παίρνοντας τον Λόγο ο Δήμαρχος Χίου Π. Λαμπρινούδης αναφέρθηκε στην ανάγκη στήριξης της Ελλάδας από την Ε.Ε. προκειμένου να αντιμετωπιστεί η λαθρομετανάστευση από την Τουρκία ενώ υπογράμμισε ότι τα θαλάσσια σύνορα του Αιγαίου είναι ταυτόχρονα και Ευρωπαϊκά.
 

Ναι στην Ευρωπαϊκή Ακτοφυλακή

Στη σημασία που έχει η κοινή δράση των κρατών μελών της Ε.Ε. αναφέρθηκε ο πρώην Υπουργός Κ. Μουσουρούλης, τονίζοντας ότι η παραβατικότητα είτε αυτή αφορά τη λαθρομετανάστευση, είτε το παρεμπόριο μέσω θαλάσσης θα πρέπει να τύχει κοινής δράσης.
<<Η ασφάλεια των θαλάσσιων συνόρων δεν είναι αναγκαία μόνο για τα κράτη που έχουν θάλασσες. Είναι αναγκαία και για τα ηπειρωτικά κράτη και τους πολίτες όλης της Ευρώπης. Η αποστολή των ακτοφυλακών, όσο παιρνάει ο καιρός γίνεται ακόμα πιο δύσκολη και θα τα βγάλουμε πέρα μόνο μέσα από τη στενή συνεργασία>>
 
Με ιδιαίτερο ενδιαφερον αναμένεται η εισήγηση της προέδρου της Frontex  καθώς και του Ελληνα Υπουργού Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη. 
 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ