10.11.2020 9:49

Αυστηροί έλεγχοι στο Δημόσιο

Αυστηρούς ελέγχους στο Δημόσιο ανακοίνωσε χθες ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Θεοδωρικάκος, μετά τις καταγγελίες εκ μέρους πολιτών ότι σε πολλές υπηρεσίες που δέχονται πολίτες με ραντεβού κανένας δεν σήκωνε το τηλέφωνο ώστε να μπορείς να κλείσεις ραντεβού!

«Είναι υποχρεωμένοι οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο να κάνουν κανονικά τη δουλειά τους και την περίοδο του lockdown. Έχουμε κάνει παρεμβάσεις, όπου χρειάζεται. Απαιτούμε οι εργαζόμενοι στον δημόσιο τομέα να υλοποιούν το καθήκον τους. Και το καθήκον τους είναι να εξυπηρετούν τους πολίτες».

Πάντως, όπως αναφέρεται από το υπουργείο Εσωτερικών, ο κ. Θεοδωρικάκος μπορεί «να τρίξει τα δόντια στους δημοσίους υπαλλήλους», δεν έχει όμως τη δυνατότητα να προχωρήσει στην επιβολή κάποιων κυρώσεων.

Ωστόσο, σύμφωνα με τη νέα νομοθεσία, σε κάθε υπουργείο έχει οριστεί υπηρεσιακός γραμματέας τριετούς θητείας ο οποίος είναι υπεύθυνος για τη λειτουργία των υπηρεσιών και το εάν κάθε δημόσιος υπάλληλος είναι στη θέση που πρέπει όταν πρέπει και, εφόσον υπάρχουν παραπτώματα, να εφαρμόσει στη συνέχεια τον υπαλληλικό κώδικα.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ