15.1.2014 15:58

Άτυπος διαγωνισμός ιδεών εξοικονόμησης ενέργειας

Οικονομική και περιβαλλοντική διάσταση έχει η νέα πρωτοβουλία της δημοτικής αρχής Χίου. Το υψηλό κόστος ρευματοδότησης, κυρίως στο δημοτικό φωτισμό και τα αντλιοστάσια, την υποχρεώνει να αναζητήσει εναλλακτικούς τρόπους.
Για να πετύχει το στόχο της ζητά … τα φώτα ιδιωτικών εταιρειών που δραστηριοποιούνται στο χώρο, χωρίς φυσικά να είναι σε θέση να αναλάβει κάποια μορφή δέσμευσης για μελλοντική συνεργασία.
Ουσιαστικά ο Δήμος ζητά να του υποδειχθούν πιθανές λύσεις, λιγότερο ενεργοβόρες από αυτές που σήμερα μεταχειρίζεται, υπό την προϋπόθεση ότι θα αναφέρονται και οι τρόποι χρηματοδότησης τους.
«Στη συνέχεια ο Δήμος προτίθεται να προχωρήσει στην υλοποίηση δράσεων», αναφέρει στην ανακοίνωση του.
Είναι πάντως μια από τις ελάχιστες περιπτώσεις που η δημοτική αρχή ξεφεύγει από την πλήρη εξάρτηση εισήγησης για ένα θέμα από την Τεχνική της Υπηρεσία και αναζητεί συμβουλευτικές υπηρεσίες στον ιδιωτικό τομέα. 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ