21.6.2012 10:33

Άστεγοι συμβασιούχοι

ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΝΟΙΚΙΑΣΟΥΝ ΣΠΙΤΙ ΟΙ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΦΕΛΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΨΑΡΩΝ

Μπροστά στον κίνδυνο να αποσύρουν τον ενδιαφέρον τους οι επιτυχόντες στις θέσεις κοινωφελούς εργασίας στα Ψαρά, βρίσκεται ο Δήμος του νησιού εξαιτίας του γεγονότος ότι από τις 19 συνολικά θέσεις που προκηρύχτηκαν οι 17 θέσεις έχουν κατοχυρωθεί από κατοίκους της Χίου.
Όπως εξήγησε μιλώντας στον «π», ο δήμαρχος Ψαρών Κ. Βρατσάνος το πρόβλημα που δημιουργείται έγκειται στο γεγονός ότι, ο αριθμός των δωματίων είναι μικρός με αποτέλεσμα οι συμβασιούχοι να μην μπορούν να στεγαστούν στο νησί.
«Είναι ένα πάγιο θέμα που έχουμε στο νησί. Οι ιδιοκτήτες ενοικιαζομένων δωματίων αρνούνται να ενοικιάσουν για 5 μήνες τα δωμάτια στους συμβασιούχους υπαλλήλους δεδομένου ότι βρισκόμαστε στην αρχή της τουριστικής περιόδου. Το καλοκαίρι δεν υπάρχουν διαθέσιμα δωμάτια στο νησί, ούτε για δείγμα», ανέφερε ο ίδιος, σημειώνοντας παράλληλα ότι χαρακτηριστικό της όλης κατάστασης είναι το γεγονός ότι ο ένας από τους δύο αγροτικούς ιατρούς χρησιμοποιεί ως σπίτι μία αίθουσα του αγροτικού Ιατρείου.
«Έχουμε εξαντλήσει όλα τα περιθώρια αλλά δεν είναι θέμα του Δήμου. Προσπαθούμε κατά περίπτωση να βοηθήσουμε όσο γίνεται αλλά μέχρι στιγμής δεν έχουμε κανένα αποτέλεσμα γιατί από τη μία οι ενδιαφερόμενοι αποζητούν κάτι αρκετά φθηνό δεδομένου ότι ο καθαρός μισθός τους θα είναι περίπου στα 500 ευρώ καθαρά, από την άλλη οι ενοικιαστές δεν θέλουν να παραχωρήσουν τα δωμάτια αφού μπορούν να τα ενοικιάσουν στους επισκέπτες του νησιού προς 40 ή 50 ευρώ τη βραδιά. Καταλαβαίνετε λοιπόν ότι η θέση μας είναι δύσκολη», τόνισε ο κ. Βρατσάνος ενώ κατέληξε λέγοντας ότι ο Δήμος θα συνεχίσει να αναζητά λύσεις δεδομένου ότι οι 19 συμβασιούχοι θα «λύσουν» τα χέρια των υπηρεσιών του Δήμου.
 Την ίδια ώρα πάντως, φωνή αγανάκτησης υψώνουν μέσω του «π» οι επιτυχόντες του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας, τονίζοντας ότι σε πολλές των περιπτώσεων ιδιοκτήτες των ενοικιαζομένων δωματίων τους ζητάνε να πληρώνουν με την ημέρα.
«Εμείς θα παίρνουμε περίπου 550 ευρώ καθαρά. Να μου απαντήσει κάποιος αν πληρώνω 50 ευρώ την ημέρα που μου ζητάνε τι θα μου περισσεύει ή καλύτερα τι θα πρέπει να πληρώσω επιπλέον για να μπορέσω να εργαστώ», ανέφερε η Χ. Κ. μιλώντας στον «π» ενώ συμπλήρωσε ότι: «η λύση που προτείνουν ορισμένοι είναι να παίρνουμε από Χίο το πρωινό καράβι και να επιστρέφουμε με το βραδινό αν δεν μπορούμε να πληρώσουμε το μίσθωμα που μας ζητάνε». 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ