21.10.2015 16:36

Αψυχολόγητη δημοτική απαίτηση

Ο ΔΗΜΟΣ ΖΗΤΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΕΗ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΤΟ ΕΡΓΑΣΤΑΣΙΟ ΤΡΟΦΟΔΟΤΕΙ ΔΩΡΕΑΝ ΤΟ ΙΩΝΙΚΟ ΜΕ ΑΤΜΟ

Τις σχέσεις μεταξύ ΔΕΗ και Δήμου Χίου διαταράσσει έγγραφο της Οικονομικής Υπηρεσίας με βάση ο οποίο ζητείται από τον Αυτόνομο Σταθμό Παραγωγής ενέργειας να καταβάλλει στον Δήμο τα δημοτικά ανταποδοτικά τέλη. Μικρή, αλλά σημαντική λεπτομέρεια, αποτελεί το γεγονός ότι η ΔΕΗ εδώ κι ένα χρόνο παρέχει δωρεάν στο Ιωνικό Κολυμβητήριο τον ατμό που προέρχεται από την καύση πετρελαίου προκειμένου να ζεσταίνεται το νερό της πισίνας, εξοικονομώντας δεκάδες χιλιάδες ευρώ που απαιτούνταν μέχρι πρότινος για την αγορά πετρελαίου.

Το αίτημα του Δήμου επιβεβαίωσε και ο πρώην υπεύθυνος της Οικονομικής Υπηρεσίας Π. Πεντάκης που με δηλώσεις του στον «π» ανέφερε ότι το συγκεκριμένο αίτημα είχε υποβληθεί παλαιότερα με τη λογική ότι «όλοι πλήρωναν ανταποδοτικά εκτός από την ίδια τη ΔΕΗ».

Παρότι η ΔΕΗ επισήμως δεν θέτει θέμα κοστολόγησης του ατμού, τον οποίο παρέχει δωρεάν, ο προβληματισμός  ο οποίος επικρατεί είναι το πόσο θα κοστίσει στον Δήμο η αυτονόητη ενέργεια του Αυτόνομου Σταθμού Παραγωγής να ζητήσει να πληρωθεί για μία υπηρεσία για την οποία δεν είχε λάβει ούτε ένα ευρώ.

Όλα αυτά την ώρα που όπως όλα δείχνουν οι μεμονωμένες κινήσεις των υπηρεσιών του Δήμου απειλούν να μηδενίσουν τις χρόνιες προσπάθειες για θέρμανση του Ιωνικού με το όσο το δυνατόν χαμηλότερο κόστος. 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ