29.3.2016 19:02

«Αποστολή»… εμβολιασμός [BINTEO]

ΔΙΠΛΑ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΝ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΡΩΝ ΣΥΜΠΟΛΙΤΩΝ ΜΑΣ Η ΟΡΓΑΝΩΣΗ «ΑΠΟΣΤΟΛΗ- ΑΝΘΡΩΠΟΣ»

29 παιδιά συμπολιτών μας που δεν έχουν πρόσβαση στο σύστημα υγείας είτε λόγω ανασφάλιστων γονιών είτε επειδή διαθέτουν βιβλιάρια απορροίας, εμβολίασε η Μη Κυβερνητική Οργάνωση «Αποστολή – Άνθρωπος» σε συνεργασία με τον Δήμο Χίου και την Παιδιατρική Κλινική του «Σκυλίτσειου» Νοσοκομείου.

Από τα συνολικά 42 παιδιά που είχαν εγγραφεί στον κατάλογο, τελικά προσήλθαν τα 32 κι από αυτά εμβολιάστηκαν τα 29. Ανάμεσα σε  αυτά και πολλά παιδιά από την Κιβωτό του Αιγαίου που συνεργάζεται με τη συγκεκριμένη Μ.Κ.Ο..

Το επιτελείο της «Αποστολής» θα βρεθεί και πάλι στη Χίο τον Μάιο για τα επαναληπτικά εμβόλια ενώ μέχρι τότε θα δέχεται νέες αιτήσεις για εμβολιασμό από τον Δήμο Χίου.

Παρουσία και στους πρόσφυγες

Η προσφορά της Μ.Κ.Ο. δεν εξαντλείται μόνο στο πρόγραμμα του εμβολιασμού καθώς εμπλέκεται και στο ζήτημα του μεταναστευτικού. Έτσι σε συνέχεια προηγούμενης συνεργασίας με τον Δήμο Χίου η «Αποστολή- Άνθρωπος» το μεσημέρι της Τρίτης παρέδωσε κούτες με ιατροφαρμακευτικό υλικό στους υπεύθυνους του Δήμου Χίου προκειμένου να δοθούν σε πρόσφυγες με μετανάστες που παραμένουν κρατούμενοι στη ΒΙ.ΑΛ..

«Στόχος μας είναι να σταθούμε δίπλα και στους Έλληνες που δοκιμάζονται καθημερινά από το 2010 μέχρι και σήμερα, αλλά και στους πρόσφυγες που χρειάζονται τη συνδρομή μας. Πλέον η παρουσία μας εδώ θα είναι τακτική, ώστε να μπορούμε να προσφέρουμε όσο το δυνατόν περισσότερα πράγματα μπορούμε», ανέφερε στον «π» η Επικεφαλής της Κοινωφελούς Μ.Κ.Ο. «Αποστολή- Άνθρωπος» και αναπληρώτρια καθηγήτρια στην Ιατρική Σχολή του Παν. Αθηνών Υπατία Δούση- Αναγνωστοπούλου. 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ