25.1.2017 14:22

Αποκτά χρήση και νομιμοποιείται για πρώτη φορά η Α.Ε.Ν. Οινουσσών [ΒΙΝΤΕΟ]

ΕΠΙ ΧΡΟΝΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣΕ ΧΩΡΙΣ ΑΔΕΙΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΣΑΦΕΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ

Βάσιμες ελπίδες ότι το κτίριο της ΑΕΝ Οινουσσών μετά από ολόκληρες δεκαετίες θα αποκτήσει άδειες και σαφή χρήση, που θα επιτρέψει την ένταξή του σε κάποιο από τα προγράμματα ΕΣΠΑ ώστε να αναβαθμιστεί, δημιουργεί η απόφαση της Λιμενικής Επιτροπής να το συμπεριλάβει στην υπό επέκταση χερσαία ζώνη του νησιού.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Μιχάλη Μπελέγρη, επί σειρά ετών το κτίριο που είχε παραχωρηθεί από το ίδρυμα Πατέρα, παρέμενε χωρίς άδειες, χωρίς σαφές ιδιοκτησιακό καθεστώς και χωρίς σαφή χρήση. Αυτό αποτέλεσε στη συνέχεια την κύρια αιτία που η οποιαδήποτε προσπάθεια χρηματοδότησης αποκατάστασης ζημιών ή εξυγχρονισμού του, κυρίως μέσω ευρωπαϊκών κονδυλίων, έπεφτε στο κενό.

Με την επέκταση της χερσαίας ζώνης του παραλιακού μετώπου των Οινουσσών, το κτίριο θα περιέλθει στο Διαδημοτικό Λιμενικό Ταμείο και στη συνέχεια θα δοθεί προς χρήση στον Δήμο Οινουσσών κάτι που θα το καταστήσει νόμιμο και με όλες τις απαραίτητες άδειες.

«Είναι μία ιδιαίτερα μπερδεμένη κατάσταση. Το κτίριο παραχωρήθηκε από το ίδρυμα Πατέρα αλλά όπως γίνονταν τα παλιά χρόνια δεν υπάρχουν έγγραφα στο υποθηκοφυλάκειο. Έτσι με την ένταξη της Α.Ε.Ν. στη λιμενική ζώνη, το κτίριο θα αποκτήσει χρήση και ιδιοκτήτη. Επειδή μάλιστα η χρήση του εμπίπτει στα όσα επιτρέπονται να γίνονται σε μία λιμενική ζώνη, δικαιολογούμαστε να το εντάξουμε σε αυτή και να προχωρήσουμε τον σχεδιασμό μας», εξήγησε ο κ. Μπελέγρης.

Προκειμένου μάλιστα οι διαδικασίες να προχωρήσουν χωρίς προβλήματα ο κ. Μπελέγρης ανακοίνωσε ότι με την ιδιότητά του ως Πολιτικός Μηχανικός θα εκπονήσει τις απαραίτητες μελέτες χωρίς κόστος για το Λιμενικό Ταμείο. 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ