17.7.2014 10:49

Αποκαθιστούν τα προβληματικά σημεία

ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ 10ΗΜΕΡΟ ΤΑ ΕΡΓΑ ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΗΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

Πράσινο φως από έλαβε από την Επίτροπο του Ελεγκτικού Συνεδρίου το έργο της δημοτικής οδοποιίας στις γειτονιές της πόλης. Σύμφωνα με τον Π. Λαμπρινούδη μετά την έγκριση του προσυμβατικού ελέγχου τα συνεργεία του αναδόχου είναι έτοιμα να επέμβουν σε δεκάδες περιπτώσεις που θα διαπιστωθεί ότι το οδόστρωμα χρειάζεται βελτιώσεις.

Οι εργασίες που θα ξεκινήσουν σε περίπου 10 ημέρες αναμένεται να κοστίσουν 400.000 ευρώ.

«Πρόκειται για μία σημαντική εξέλιξη που θα μας επιτρέψει να επέμβουμε στα σημεία που υπάρχει πρόβλημα. Όλη τη διάρκεια του Χειμώνα καταγράφαμε τα παράπονα των πολιτών αλλά και τα σημαντικότερα σημεία που έπρεπε να επέμβουμε. Με βάση αυτά κάναμε μία λίστα και τώρα που υπάρχει έτοιμη άσφαλτος θα τα αποκαταστήσουμε.

Σε ότι αφορά στον Δήμο Χίου τα έργα της δημοτικής και αγροτικής οδοποιίας είναι όλα συμβασιοποιημένα εκτός από τα Μαστιχοχώρια που εντάχθηκαν πρόσφατα στον σχεδιασμό», ανέφερε μιλώντας στον «π» ο Π. Λαμπρινούδης.

«Προσοχή στη σκόνη»

Παράλληλα όπως είπε ο Δήμαρχος Χίου σε εξέλιξη βρίσκεται από χθες η εγκατάσταση των κιβωτίων ρεύματος και νερό στο Λιμάνι της Χίου. Οι εργασίες θα ολοκληρωθούν μέχρι το Σάββατο ενώ θα ακολουθήσει και ο ορισμός αναδόχου που θα τα διαχειρίζεται καθώς η σύμβαση με τον προηγούμενο ανάδοχο έχει λήξει ήδη από τις 30/6.

Με έγγραφό του το Λιμεναρχείο Χίου ζητάει την κατανόηση των πολιτών για την πιθανή σκόνη κατά τη διάρκεια των εργασιών και παροτρύνει τους ιδιοκτήτες σκαφών να αλλάξουν αγκυροβόλιο. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ