20.8.2014 13:23

Αποκαθιστούν το στηθαίο του 1ου Γυμνασίου

ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΣΤΙΓΜΗΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΠΑΡΑΔΟΘΕΙ ΑΜΕΣΑ ΠΡΟΣ ΧΡΗΣΗ ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΚΤΙΡΙΟ

11.900 ευρώ θα κληθεί να διασφαλίσει το σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο προκειμένου να ολοκληρωθούν πλήρως οι εργασίες της ανακαίνισης του ιστορικού  1ου Γυμνασίου Χίου.

Πρόκειται για την επιμαρμάρωση των κορνιζών-στηθαίων στη στέψη του κτιρίου, οι οποίες έχουν λάβει την έγκριση της αρμόδιας Αρχαιολογικής Εφορίας αλλά δεν είχαν τιμολογηθεί στα πλαίσια του αρχικού έργου.

Το ίδιο συμβαίνει τόσο με τη μόνωση του δώματος του κλιμακοστασίου, όσο και με τις εργασίες ανακαίνισης των διακοσμητικών οπτοπλινθοδομών που περιβάλουν τα ανοίγματα στο ισόγειο.

«Αυτά τα έργα είναι απαραίτητα για την ολοκλήρωση της ανακαίνισης των όψεων και κυρίως της στεγανοποίησης του κτιρίου με δεδομένο ότι κατά τη διάρκεια εκτέλεσης του κυρίως έργου εμφανίστηκαν εκτεταμένα προβλήματα υγρασίας», σημείωσε στον «π» ο Π. Λαμπρινούδης.

Σε ότι αφορά το κομμάτι της χρηματοδότησης θα απαιτηθούν συνολικά 11.900 ευρώ τα οποία σύμφωνα με την εισήγηση του προϊσταμένου της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου θα προέλθουν από τον κωδικό της «Επισκευής και Συντήρησης Σχολικών Κτιρίων» του 2013. 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ