14.10.2015 11:04

Αποκαθιστούν το Μερσινίδι

ΛΙΓΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ ΤΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΣΤΗ ΒΙ.ΑΛ.

Την κατάσταση στα χέρια του, έστω και 20 ημέρες πριν το κλείσιμο των εγκαταστάσεων του Μερσινιδίου, παίρνει ο Δήμος Χίου που μέσα από παρεμβάσεις του επιχειρεί να αποκαταστήσει τις τελευταίες φθορές που προκλήθηκαν στο Δημοτικό Νεκροταφείο του Βροντάδου.

Όπως εξηγεί στον «π» ο αντιδήμαρχος Γ. Καραμανής με τις τελευταίες βροχοπτώσεις οι μετανάστες κατέστρεψαν τον φράχτη που διαχωρίζει τον καταυλισμό με το κοιμητήριο προκειμένου να κάνουν χρήση του μοναδικού στεγασμένου χώρου που βρίσκεται εντός του νεκροταφείου.

Επιπλέον έπειτα από αυτοψία στον χώρο, οι υπεύθυνοι του Δήμου εντόπισαν μικρές φθορές σε τρεις τάφους, τις οποίες προτίθεται να αποκαταστήσει άμεσα.

«Ήδη έχουμε ξεκινήσει συνεργασία με δύο ακόμα φιλανθρωπικούς οργανισμούς πέραν της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ. Πρόκειται για τις οργανώσεις NRC και SP οι οποίοι αντιλαμβανόμενοι την κρισιμότητα της κατάστασης κι έπειτα από αίτημά μας δήλωσαν ότι προτίθενται να αναλάβουν οι ίδιοι το κόστος της επισκευής και των εργασιών», σημείωσε ο κ. Καραμανής.

24ωρη φύλαξη

Στο πλαίσιο της συνεργασίας του Δήμου με τις συγκεκριμένες οργανώσεις ο κ. Καραμανής εξήγγειλε την 24ωρη φύλαξη του χώρου από προσωπικό που θα διαθέσουν οι δύο οργανισμοί.

Παράλληλα στις εργασίες προβλέπεται η επέκταση του ηλεκτροφωτισμού στον καταυλισμό σε προσπάθεια περιορισμού των φαινομένων μεταφοράς και εγκατάστασης των προσφύγων στο νεκροταφείο.

Τέλος ανακοινώθηκε η επέκταση της σύμβασης του OHE με ιδιωτική εταιρία στο κομμάτι του καθαρισμού, κι έτσι σύντομα θα υπάρχει συστηματικός καθαρισμός σε όλη την περιοχή του Μερσινιδίου εκτός των χημικών τουαλετών όπως ίσχυε μέχρι σήμερα. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ