19.8.2012 12:59

Απόγνωση για τον τελευταίο πνεύμονα πρασίνου (ΒΙΝΤΕΟ)

ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΣΤΙΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ - ΣΤΗΝ ΠΥΡΑ ΑΓΡΟΙΚΙΕΣ

Στις φλόγες παραδόθηκε σήμερα τα ξημερώματα ο κάμπος των Αυγωνύμων καθώς και ένα σημαντικό κομμάτι από το δάσος του Αναβάτου.

Οι πυροσβέστες καταβάλλοντας υπεράνθρωπες προσπάθειες, κατάφεραν την τελευταία στιγμή να κρατήσουν έξω από το χωριό των Αυγωνύμων τις φλόγες και έτσι αυτές σταμάτησαν στα πρώτα σπίτια έξω από το χωριό.

Παρόλα αυτά στάχτη έγιναν αγροικίες και καλλιεργήσιμες εκτάσεις μέσα στον κάμπο των Αυγωνύμων με τους κατοίκους να κάνουν λόγο για ολοκληρωτική καταστροφή.

Την ίδια ώρα δριμύ κατηγορώ προς τις αρμόδιες αρχές εξαπέλυσαν μέσω του «π» οι λιγοστοί κάτοικοι του Αναβάτου που από εχθές βλέπουν τις φλόγες να κατακαίνε τον τελευταίο πνεύμονα πρασίνου της Χίου.

«Από την αρχή που ξεκίνησε η πυρκαγιά παρακαλούμε για ένα πυροσβεστικό. Δεν μας έχει ακούσει κανείς. Δύο μέρες τώρα φωνάζουμε. Έχουμε μόνο μία υδροφόρα και είμαστε 3 άτομα. Τι να κάνουμε; Που είναι οι αρμόδιοι; Που είναι η πυροσβεστική; Που είναι τα αεροπλάνα;» ανέφερε στον «π» ο πρόεδρος του Αναβάτου Γ. Φιστές.

Οργισμένη από τον συντονισμό των πυροσβεστικών μέσων, δήλωσε και η τελευταία κάτοικος του Αναβάτου, η οποία έκανε λόγο για εγκληματικές αμέλειες που είχαν ως αποτέλεσμα την αποτέφρωση του δάσους της περιοχής.

«Μας αφήσανε μόνους. Μόνο το πρωί πέταξαν πάνω από τον Ανάβατο 2-3 αεροπλάνα αλλά ήταν μόνο για αναγνώριση. Δεν έκαναν τίποτα. Δεν τους ένοιαξε τίποτα. Δύο μέρες τώρα παλεύουμε μόνοι μας, αλλά το μέτωπο είναι τεράστιο. Δεν έδωσαν τη σημασία που έπρεπε», ανέφερε στον «π» με οργή η κ. Σμαράγδα. Καλλιέργειες 

Watch live streaming video from politischios at livestream.com

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ