11.8.2015 18:21

Απόφαση σταθμός από το Πρωτοδικείο Χίου

ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΧΙΩΤΗ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΗ ΣΕ ΕΛΒΕΤΙΚΟ ΦΡΑΓΚΟ

Μία εξαιρετικά σημαντική απόφαση που επηρεάζει δεκάδες Χιώτες που έλαβαν κατά το παρελθόν δάνεια σε Ελβετικό Φράγκο εξέδωσε το Πρωτοδικείο Χίου που δικαίωσε δανειολήπτη σε Ελβετικό Φράγκο, κρίνοντας ως μη έγκυρη την εξόφληση του δανείου με την σημερινή συναλλαγματική ισοτιμία. Πρόκειται για την πρώτη απόφαση του Πρωτοδικείου της Χίου, που κρίνει μη έγκυρο τον όρο, με το οποίο οι Τράπεζες μέχρι σήμερα απαιτούν να εξοφλείται το δάνειο όχι με την ισοτιμία της ημέρας της εκταμίευσης αλλά με την ισοτιμία της ημέρας της εξόφλησης. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να εκτοξεύονται στα ύψη οι δόσεις που πρέπει να καταβάλλουν κάθε μήνα οι δανειολήπτες, ενώ το υπόλοιπο του δανείου συνεχώς να αυξάνει. 

Στην συγκεκριμένη υπόθεση, την οποία χειρίσθηκε το δικηγορικό γραφείο του Κώστα Τριαντάφυλλου, ο δανειολήπτης σε ελβετικό φράγκο, ζήτησε ο υπολογισμός της δόσης του δανείου του να γίνεται με βάση την ισοτιμία της ημέρας εκταμίευσης, πράγμα που έγινε δεκτό από το Δικαστήριο της Χίου και έτσι μειώθηκε η δόση του κατά ένα μεγάλο μέρος.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ