18.10.2013 20:07

Από τον Άννα... στον Καϊάφα

ΝΕΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΙΛΑΡΣ ΑΝΑΖΗΤΟΥΝ ΣΤΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΛΥΨΟΥΝ ΤΗΝ ΖΗΤΗΣΗ ΠΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΤΑΙ

Αρκετά προβλήματα αντιμετωπίζουν και πάλι τα σκάφη (κυρίως Τούρκων) που φθάνουν στο λιμάνι της Χίου καθώς η σύμβαση του διαχειριστή των πίλαρς (που παρείχε ρεύμα και νερό) με το Λιμενικό Ταμείο, έληξε στις 15 Οκτωβρίου.

Το πρόβλημα έγινε ιδιαίτερα αισθητό την Τετάρτη όταν στο λιμάνι έδεσε σκάφος που δεν μπορούσε να τροφοδοτηθεί, μιας και οι κάρτες που είχαν διατεθεί και στα καταστήματα της προκυμαίας προς διευκόλυνση των επισκεπτών τους αφαιρέθηκαν.

«Ήρθαν στο κατάστημα για ζητήσουν μια κάρτα για την τροφοδοσία του σκάφους τους αφού το Λιμενικό Ταμείο μας είχε ζητήσει το καλοκαίρι να λειτουργούμε ως διαμεσολαβητές. Τις κάρτες όμως τις παραδώσαμε γύρω στον Αύγουστο και έτσι δεν μπορέσαμε να τον εξυπηρετήσουμε. Παράλληλα απευθυνθήκαμε στο Λιμεναρχείο που δήλωσε αναρμόδιο, όπως επίσης δεν μπορούσαμε να βρούμε τον υπεύθυνο που είχε αναλάβει την διαχείριση των πίλαρς. Δημιουργήθηκε μια αναστάτωση γιατί δεν υπήρχε κάποια ξεκάθαρη απάντηση ούτε από το Λιμεναρχείο, ούτε από το Λ.Τ. με αποτέλεσμα και οι επισκέπτες να αγανακτήσουν», τονίζει στον «π» η υπεύθυνη της καφετέριας COSMO που έγινε αποδέκτης των πρώτων παραπόνων των επισκεπτών και επί δίωρο προσπαθούσε μόνη της να δώσει λύση.

Στη λήξη της σύμβασης το πρόβλημα

Το Λιμεναρχείο ήρθε σε επικοινωνία με το Λιμενικό Ταμείο όμως το πρόβλημα λύθηκε μόλις χθες, όταν και αποφασίστηκε να γίνει εκ νέου πρόσληψη υπεύθυνου για τα πίλαρς. «Είχαμε υπολογίσει ότι τον Οκτώβριο δεν θα υπήρχε τέτοια ζήτηση και γι’ αυτό η σύμβαση έληξε. Αναγκαστικά και αφού υπάρχει ενδιαφέρον, θα επαναπροσλάβουμε υπεύθυνο για να υπάρχει 24ωρη κάλυψη σε παροχή ρεύματος και νερού στα διερχόμενα και φιλοξενούμενα σκάφη. Όντως δημιουργήθηκε πρόβλημα γι’ αυτό και χθες πήραμε άμεσα την απόφαση να υπάρξει διαχείριση των πίλαρς», αναφέρει ο Δ/ντης του Λιμενικού Ταμείου Αντ. Κέφης. 

Το θέμα πάντως αναμένεται και πρέπει να λυθεί άμεσα. 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ