5.9.2013 13:57

Από τις «σούζες», στην Απλωταριά

ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Ο Π. ΣΤΕΦΑΝΟΥ

Στη συνεδρίαση της Επιτροπής Κυκλοφορίας της επόμενης Πέμπτης 12/9 παραπέμπεται το ζήτημα της λήψης μέτρων στη Δασκαλόπετρα έτσι όπως αυτό προέκυψε μέσα από το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα του «π» της Δευτέρας, μετά τις έντονες διαμαρτυρίες των κατοίκων της περιοχής για ηχορύπανση και επικίνδυνες κόντρες με δίκυκλα που οδηγούν νεαροί.

Όπως εξήγησε στον «π» ο πρόεδρος της Επιτροπής και αντιδήμαρχος Π. Στεφάνου, η σωρεία των παραπόνων δεν επιτρέπει περαιτέρω καθυστέρηση στη λήψη μέτρων, το είδος των οποίων μελετάται από τα στελέχη της Τεχνικής Υπηρεσίας Χίου.

Αυτό το οποίο προβληματίζει τους ιθύνοντες είναι ότι το συγκεκριμένο κομμάτι του δρόμου, δηλαδή από τον Όρμο του Λω μέχρι τη Δασκαλόπετρα είναι εξαιρετικά στενό μη επιτρέποντας μεγάλες επεμβάσεις.

«Το πρώτο σημείο το οποίο θα χρειαστεί να παρέμβουμε είναι η διασταύρωση του κύριου οδικού άξονα του Βροντάδου με τον δρόμο που οδηγεί στον Άγιο Νικόλαο. Εκεί το πρόβλημα είναι μεγάλο αφού οι περισσότεροι τρέχουν με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν οι πεζοί. Αυτό το οποίο μελετάμε είναι να δημιουργήσουμε υπερυψωμένες διαβάσεις και να τοποθετήσουμε αντανακλαστικά φωτός στο οδόστρωμα ώστε οδηγοί δικύκλων και αυτοκινήτων να υποχρεούνται να κόβουν ταχύτητα», είπε ο κ. Στεφάνου υπογραμμίζοντας ότι η λύση της τοποθέτησης σαμαρακιών που πρότειναν οι κάτοικοι δεν ενδείκνυται από το αρμόδιο Υπουργείο.

Μπαίνουν κανόνες η Απλωταριά

Στη συγκεκριμένη συζήτηση θα τεθεί επί τάπητος και το θέμα του Κανονισμού Λειτουργίας της Απλωταριάς με τα στελέχη της Τεχνικής Υπηρεσίας να είναι επιφορτισμένα με αλλαγές της τελευταίας στιγμής.

Τα μέλη της Επιτροπής θα κληθούν να αποφασίσουν για τα ωράρια φορτοεκφόρτωσης, το ζήτημα της προσωρινής στάσης οχημάτων εντός αυτής αλλά και το μείζων θέμα της τοποθέτησης των κάδων ανακύκλωσης αφού από την ημέρα έναρξης του έργου της ανάπλασης μέχρι και σήμερα δεν έχουν τοποθετηθεί.

Επιπλέον στη σκέψη του Π. Στεφάνου είναι η ολική απαγόρευση στάθμευσης στις παρόδους της Απλωταριάς, ζήτημα όμως που είναι προς εξέταση με τα στελέχη της Τεχνικής Υπηρεσίας να διατυπώνουν επιφυλάξεις.

Τέλος στις τροποποιήσεις της τελευταίας στιγμής είναι και το ενδεχόμενο της διαπλάτυνσης των πεζοδρομίων σε όλο το μήκος της Φιλίππου Αργέντη (οδός μπροστά από τη Βιβλιοθήκη Κοραή) αφού κάτι τέτοιο κρίνεται ως εφικτό μετά την διακοπή των δρομολογίων στο συγκεκριμένο σημείο από το Αστικό ΚΤΕΛ Χίου. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ