26.3.2015 11:50

Από τη Χίο στην Εσθονία

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ 1ΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΒΡΟΝΤΑΔΟΥ ΣΤΟ ERASMUS

Στην πόλη Tartu της Εσθονίας, βρέθηκε το προηγούμενο διάστημα το 1ο Δημοτικό Σχολείο Βροντάδου στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus με τίτλο:  ««Big Issues In Small Hands»,

Σε αυτή τη συνάντηση  το σχολείο 1ο Δημοτικό Σχολείο εκπροσωπήθηκε από τους εκπαιδευτικούς Δ. Κοκκίνου και Δ. Μανάρα, της Στ’ και Γ’ τάξης αντίστοιχα.

Από την πρώτη κιόλας μέρα οι συμμετέχοντες ξεναγήθηκαν στους χώρους του σχολείου και συμμετείχαν σε παιχνίδια γνωριμίας με τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς αντιπροσώπους της Εσθονίας, Τσεχίας, Πολωνίας, Γαλλίας και Τουρκίας.

Κατά τη διάρκεια των  συναντήσεων  οι  μασκότ των σχολείων  διηγήθηκαν την ιστορία τους, έγινε απολογισμός των δράσεων των σχολικών συμβουλίων, και παρουσιάστηκαν οι φιλανθρωπικές δραστηριότητες που οργάνωσε το σχολικό συμβούλιο κάθε χώρας, ενώ επισημάνθηκε η σημασία της φιλανθρωπίας και της προσφοράς σε ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες.

Ακολούθησε επίσκεψη  στο σύγχρονο κέντρο επιστημών καθώς και  στο  αναβαθμισμένο περιβαλλοντικό κέντρο της πόλης όπου προβλήθηκαν οι εθνικές τοπικές ιστορίες  και παρουσιάστηκαν οι δραστηριότητες των μαθητών που αφορούσαν στα ανθρώπινα δικαιώματα.  

Επίσης πραγματοποιήθηκε ξενάγηση σε διάφορα σημεία πολιτιστικού, ιστορικού και κοινωνικού ενδιαφέροντας της Εσθονίας.

Τέλος συζητήθηκε ο προγραμματισμός των δράσεων έως την επόμενη συνάντηση στη Γαλλία.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ