26.3.2015 11:50

Από τη Χίο στην Εσθονία

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ 1ΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΒΡΟΝΤΑΔΟΥ ΣΤΟ ERASMUS

Στην πόλη Tartu της Εσθονίας, βρέθηκε το προηγούμενο διάστημα το 1ο Δημοτικό Σχολείο Βροντάδου στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus με τίτλο:  ««Big Issues In Small Hands»,

Σε αυτή τη συνάντηση  το σχολείο 1ο Δημοτικό Σχολείο εκπροσωπήθηκε από τους εκπαιδευτικούς Δ. Κοκκίνου και Δ. Μανάρα, της Στ’ και Γ’ τάξης αντίστοιχα.

Από την πρώτη κιόλας μέρα οι συμμετέχοντες ξεναγήθηκαν στους χώρους του σχολείου και συμμετείχαν σε παιχνίδια γνωριμίας με τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς αντιπροσώπους της Εσθονίας, Τσεχίας, Πολωνίας, Γαλλίας και Τουρκίας.

Κατά τη διάρκεια των  συναντήσεων  οι  μασκότ των σχολείων  διηγήθηκαν την ιστορία τους, έγινε απολογισμός των δράσεων των σχολικών συμβουλίων, και παρουσιάστηκαν οι φιλανθρωπικές δραστηριότητες που οργάνωσε το σχολικό συμβούλιο κάθε χώρας, ενώ επισημάνθηκε η σημασία της φιλανθρωπίας και της προσφοράς σε ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες.

Ακολούθησε επίσκεψη  στο σύγχρονο κέντρο επιστημών καθώς και  στο  αναβαθμισμένο περιβαλλοντικό κέντρο της πόλης όπου προβλήθηκαν οι εθνικές τοπικές ιστορίες  και παρουσιάστηκαν οι δραστηριότητες των μαθητών που αφορούσαν στα ανθρώπινα δικαιώματα.  

Επίσης πραγματοποιήθηκε ξενάγηση σε διάφορα σημεία πολιτιστικού, ιστορικού και κοινωνικού ενδιαφέροντας της Εσθονίας.

Τέλος συζητήθηκε ο προγραμματισμός των δράσεων έως την επόμενη συνάντηση στη Γαλλία.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ