22.6.2016 18:22

Από τα μπαρ… στην ανακύκλωση [BINTEO]

ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΚΑΔΩΝ ΕΝΑΠΟΘΕΣΗΣ ΓΥΑΛΙΟΥ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΧΙΟ

Με 6 και πλέον μήνες καθυστέρηση, ξεκίνησε χθες η τοποθέτηση των 80 κάδων συλλογής γυαλιού σε ολόκληρο το νησί κάτι που αναμένεται να αυξήσει σημαντικά το ποσοστό αξιοποίησης των ανακυκλώσιμων υλικών στο νησί μας.

Ο σχεδιασμός του Δήμου προβλέπει ότι σε όλη τη Χίο θα τοποθετηθούν 80 μικροί κάδοι ανακύκλωσης, σχήματος καμπάνας προκειμένου οι πολίτες να αποθέτουν οποιαδήποτε γυάλινη συσκευασία που μέχρι πρότινος πετούσαν στους κοινούς κάδους απορριμμάτων.

Τα σημεία τοποθέτησης

Εκτός από τους 80 μικρούς κάδους ο Δήμος θα τοποθετήσει επιπλέον 10 μεγάλους κάδους των τριών κυβικών, σε σημεία όπου υπάρχει μεγάλη συγκέντρωση γυαλιού. Συγκεκριμένα οι 7 από αυτούς, θα τοποθετηθούν έξω από τα εργοστάσια ποτοποιίας της Χίου ενώ οι υπόλοιποι τρεις σε σημεία του νησιού με μεγάλη συγκέντρωση γυαλιού όπως μπαρ και καταστήματα κυρίως σε περιοχές εκτός πόλης.

Σε ότι αφορά στην πόλη της Χίου οι κάδοι του γυαλιού θα τοποθετηθούν στον χώρο στάθμευσης του Ναυτικού Ομίλου, στο στενό του Ιατρικού Μουσείου Χίου, έξω από τα καταστήματα «Goody’s» και “Flo Café”, στην οδό Λάδης,  στο ξενοδοχείο «Χανδρής», καθώς και στις οδούς Λιβανού, Μιχάλων και Φιστέλ ντε Κουλάνς.

Η συλλογή αλλά και η αξιοποίηση του γυαλιού θα γίνεται από εργολάβο της Ελληνικής Εταιρίας Ανακύκλωσης καθώς η διαδικασία της συλλογής αλλά και της επεξεργασίας κρίνεται ως οικονομικά ασύμφορη για τον Δήμο.

«Είναι ένα σημαντικό βήμα το οποίο ευελπιστούμε ότι θα στηρίξει ο Χιώτης δημότης. Είναι άλλωστε κάτι που έχει αποδείξει μέχρι σήμερα μέσα από την ενεργή συμμετοχή του στη διαδικασία της ανακύκλωσης. Αυτό θα παρατείνει σημαντικά και τον χρόνο ζωής του Χ.Υ.Τ.Α. της νότιας Χίου, αφού ο αριθμός των απορριμμάτων που θα οδηγούνται για ταφή θα είναι μικρότερος», δήλωσε στον «π» ο Μ. Βουρνούς.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ