10.7.2013 11:12

Από Σεπτέμβρη και βλέπουμε

ΑΤΟΝΕΙ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΣΥΝΔΕΣΗ ΧΙΟΥ- ΣΑΜΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Στο Δημοτικό Συμβούλιο Σάμου έχει σκοντάψει εδώ και μερικές εβδομάδες η έγκριση των όρων της προγραμματικής σύμβασης με τον Δήμο Χίου προκειμένου να συναφθεί συμφωνία με ιδιωτική αεροπορική εταιρία που θα εκτελεί δρομολόγια στη γραμμή Αθήνα – Χίος- Σάμος.

Όπως εξήγησε μιλώντας στον «π» ο Δήμαρχος Σάμου Στ. Θάνος το θέμα επρόκειτο να έρθει προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο του νησιού την περασμένη Τετάρτη όμως η αιφνίδια παραίτηση του Γραμματέα του σώματος είχε ως αποτέλεσμα τη μεταφορά της συζήτησης την ερχόμενη Δευτέρα.

«Η αλήθεια είναι ότι ενώ η Χίος είναι έτοιμη εμείς έχουμε καθυστερήσει. Οι δημοτικοί σύμβουλοι όλων των παρατάξεων ζήτησαν περισσότερα στοιχεία και εκεί σημειώθηκε η πρώτη καθυστέρηση. Έπειτα ακολούθησε μία πρώτη συζήτηση και αυτή την εβδομάδα ενώ αναμενόταν να πάρουμε την τελική απόφαση τελικά ακυρώσαμε το θέμα επειδή παραιτήθηκε ο Γραμματέας του Συμβουλίου. Όμως ας μην κάνουμε βιαστικές κινήσεις. Είναι ένα ζήτημα το οποίο απαιτεί μελέτη σε βάθος και εμείς θα πρέπει να διασφαλίσουμε ότι θα μπορούμε να το κάνουμε απρόσκοπτα και μακριά από νομικά κολλήματα» σημείωσε ο ίδιος.

Αυτή πάντως η καθυστέρηση δεν είναι και η μοναδική καθώς τους όρους διακήρυξης θα πρέπει να εγκρίνει εν τέλει και η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου γεγονός που σημαίνει ότι μετά την αποστολή της μέχρι τέλος Ιουλίου θα μεσολαβήσει ένα διάστημα ώστε οι υπηρεσίες της Α.Δ.Α. να λάβουν γνώση και εν τέλη να γνωμοδοτήσουν επί της σύμβασης.

Έτσι αν οι διαδικασίες κυλήσουν ομαλά και δεν παρουσιαστεί κάποιο πρόβλημα οι όροι θα δημοπρατηθούν στο διάστημα από τέλος Αυγούστου μέχρι το πρώτο 10ήμερο του Σεπτεμβρίου.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ