25.4.2014 11:45

Από χώρος στάθμευσης φορτηγών, χώρος εκπαίδευσης οδηγών [ΒΙΝΤΕΟ]

Διαδικασίες για την παραχώρηση του εσωτερικού δρόμου του αεροδρομίου στη διεύθυνση συγκοινωνιών

Την άμεση απάντηση της Περιφέρειας προκάλεσε το χθεσινό δημοσίευμα του «π» για την εικόνα που παρουσιάζει ο εσωτερικό δρόμος του αεροδρομίου καθώς 5 χρόνια μετά τη δαπανηρή διαμόρφωσή του από τον «ΟΕΥΟΔΟΣ» έχει μετατραπεί σε χώρο στάθμευσης φορτηγών.

Σε απάντησή του στον «π» ο αντιπεριφερειάρχης Κ. Γανιάρης σημειώνει ότι πρόκειται για χώρο που ανήκει στο  ελληνικό Δημόσιο και συνεπώς η διαχείριση και η εποπτεία του ανήκει στην Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου.

«Είμαστε σε επαφές»

Από την πλευρά της η Κτηματική Υπηρεσία αποδέχεται ότι ο χώρος της ανήκει, σημειώνοντας ότι εδώ και 1,5 χρόνο εκκρεμεί αίτημα της Διεύθυνσης Συγκοινωνιών της Π.Ε. Χίου προκειμένου να της παραχωρηθεί ο συγκεκριμένος χώρος και να μετατραπεί σε χώρο εκπαίδευσης υποψηφίων οδηγών δικύκλων.

«Θα μπορούσαμε και αύριο ενδεχομένως να προχωρήσουμε στην αξιοποίηση του χώρου ωστόσο είναι θέμα προτεραιοτήτων. Ευελπιστούμε σύντομα να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες παραχώρησης και να προχωρήσει ο σχεδιασμός», ανέφερε στον «π» ο υπεύθυνος της Κτηματικής Υπηρεσίας του Δημοσίου. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ