26.10.2012 12:32

Απευθείας στα σχολεία η τακτική επιχορήγηση

• ΠΕΡΙΟΡΙΖΕΤΑΙ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ

Οριστικά στα χέρια των σχολικών μονάδων περνάει από τις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας το 80% των κονδυλίων που προέρχονται από τακτικές επιχορηγήσεις του Υπ. Παιδείας προς τους δήμους της χώρας.
Σε αυτή την απόφαση οδηγήθηκαν, μετά από συνάντηση που είχαν με τον πρόεδρο της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας Ν. Νύκτα, οι διευθυντές των δημοτικών σχολείων του νησιού, παρουσία και του διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αρ. Κελεπερτζή.
Η συγκεκριμένη πρόταση, που διατυπώθηκε από τους Μ. Σκούφαλο και Αντ. Γκιούλη, βρήκε πρόσφορο έδαφος και στους υπόλοιπους διευθυντές των σχολείων, με το Ν. Νύκτα να την αποδέχεται θετικά.
Ωστόσο η τελική απόφαση θα ληφθεί τη Δευτέρα, οπότε θα συνεδριάσει η Δημοτική Επιτροπή Παιδείας.
Την ίδια ώρα μείζον θέμα για τον κ. Νύκτα αποτελεί το γεγονός ότι η συρρίκνωση της χρηματοδότησης των Σχολικών Επιτροπών από το 55% στο υπόλοιπο 20% θα δημιουργήσει επιπλέον προβλήματα, αφού δε θα μπορούν να εκτελεστούν τα απαραίτητα έργα στις σχολικές μονάδες.
Για εκβιαστικό επιχείρημα, που στόχο έχει τη διαχείριση των χρημάτων εκ μέρους του Δήμου, έκανε λόγο μιλώντας στον «π» ο Μ. Σκούφαλος, τονίζοντας ότι είναι υποχρέωση του Δήμου, ανεξάρτητα από τις τακτικές επιχορηγήσεις του Υπουργείου Παιδείας, να εκτελεί έργα σε σχολικές μονάδες όποτε αυτά κριθούν αναγκαία.
Σε ότι αφορά πάντως την τακτική επιχορήγηση, μέχρι στιγμής έχει έρθει η πρώτη δόση ύψους 86.000 ευρώ και για τις δύο βαθμίδες εκπαίδευσης, ενώ απομένουν ακόμα 200.000 ευρώ μέχρι τέλος του χρόνου. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ