18.7.2014 11:13

Απάντησε... με εξώδικο!

- ΔΕΝ ΥΠΕΓΡΑΨΑΝ ΤΟ ΕΞΩΔΙΚΟ Ο ΝΙΚΟΣ ΔΗΜΟΥ ΚΑΙ Η ΛΟΥΚΑ ΚΑΤΣΕΛΗ...

Ολοένα και σκληραίνει τη στάση τους κατά του Δήμου Χίου μερίδα των τακτικών μελών του Ιωνικού Κέντρου Χίου φθάνοντας σε σημείο μάλιστα να αποστέλλουν μέσω δικηγόρου της Αθήνας μαζικά εξώδικα με αποδέκτες τόσο τον Π. Λαμπρινούδη όσο και τους: Στέλιο Καμπούρη, Σταύρο Μιχαηλίδη, Σταύρο Βαρβάκη, Εύη Καλκούνη, Μιχάλη Βαρλά, Ανθίππη Ζανάρα και Θόδωρο Χαβιάρα.

Να πάρετε πίσω τις πρωτοβουλίες

Με εξώδικο, τρία τακτικά, όπως τουλάχιστον ισχυρίζονται, μέλη του Ιωνικού Κέντρου και συγκεκριμένα οι Π. Σκαραμαγκάς, Ι. Σιώτης και Γ. Σφήκας ζητούν από τον Δήμο να σταματήσει τις διαδικασίες ορισμού προσωρινής διοίκησης επαναλαμβάνοντας μέσα σε αυτό τα γενικόλογα επιχειρήματα της ανοιχτής επιστολής που έχει ήδη δημοσιευθεί. Στην εξώδικη διαμαρτυρία οι τρεις υπογράφοντες σημειώνουν ότι το Ιωνικό, έχει νόμιμο εκλεγμένο Διοικητικό Συμβούλιο από την 1 Δεκεμβρίου του 2013 και του οποίου η θητεία λήγει την ίδια ημερομηνία του 2017.

«Είναι βέβαιο ότι η παράνομη απόφαση που λήφθηκε από εσάς (σ.σ. Δημοτικό Συμβούλιο) οφείλεται σε παραπληροφόρηση. Προς απόδειξη,  σας ενημερώνουμε ότι τα υπάρχοντα ενεργά τακτικά μέλη του Ιωνικού Κέντρου προς διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας και της περιουσίας,  θα συγκαλέσουν Γ.Σ. του Σωματείου στις αρχές Σεπτεμβρίου με σκοπό την εκλογή Προέδρου», σημειώνουν μεταξύ άλλων οι υπογράφοντες.

Αλλάζουν και τα ονόματα

Από τη μια μέρα στην άλλη η ανοικτή επιστολή και το εξώδικο υπογράφονται από διαφορετικά ονόματα. Για παράδειγμα, την ανοικτή επιστολή του Κέντρου που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη στον «π» την υπέγραφαν μεταξύ άλλων και οι: Νίκος Δήμου και Λούκα Κατσέλη. Την εξώδικο επιστολή προς τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου δεν την υπογράφουν...

Παράλληλα, μια σειρά από γεγονότα τις τελευταίες ημέρες αντί να ρίχνουν φως στα ζητήματα που προκύπτουν τα μπερδεύουν ακόμη περισσότερο. Ποιος είναι ο «δήθεν» εκπρόσωπος του Ιωνικού που παίρνει τηλέφωνα (το όνομά του το διαθέτουμε) και τη μια συστήνεται για παράδειγμα ως «δικηγόρος» και την άλλη ως ιδιώτης, καλώντας μάλιστα από γνωστή τράπεζα; Ποιοι είναι εκείνοι εντός του Κέντρου που επιθυμούν να υπαγορεύουν ποια θέση θα πάρουμε, απειλώντας εμμέσως με νομικά μέτρα; Πως και γιατί το Ιωνικό αρνείται να αναφέρει τα ονόματα των τακτικών μελών όπως τα αποκαλεί ή των άλλων μελών; Πόσα μέλη έχει το Κέντρο; Υπάρχουν πρακτικά των συνεδριάσεων του; Δεκάδες τα ερωτήματα, δεκάδες και οι πληροφορίες...

Προφανώς και οι πρωτοβουλίες που έχουν αναληφθεί σε τοπικό επίπεδο θα ρίξουν και αρκετό φως στα του Ιωνικού Κέντρου, που όπως διαφαίνεται παρουσιάζουν ενδιαφέρον. 

Δείτε ολόκληρο το εξώδικο του Ιωνικού Κέντρου

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ