2.11.2015 19:50

Ανυπόστατη η φημολογία για ηπατίτιδα στο νερό της πόλης [ΒΙΝΤΕΟ]

Με τις αναλύσεις του νερού ανά χείρας επιδίωξε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΝ Χίου να διαψεύσει τις αναρτήσεις  Blog της Χίου για την ποιότητα και ασφάλεια του πόσιμου νερού στην πόλη της Χίου.

«Η Δ.Ε.Υ.Α. Ν. Χίου κατά το προηγούμενο διάστημα αντιμετώπισε φημολογία σχετικά με την ποιότητα και την ασφάλεια του πόσιμου νερού που παρέχει στους καταναλωτές της. Εξαιτίας δύο κρουσμάτων του ιού της ηπατίτιδας Α αναπαράχθησαν (προφορικά αλλά και στον τύπο) ανυπόστατες και αντιεπιστημονικές διαδόσεις περί μετάδοσης του ιού στα συγκεκριμένα άτομα μέσω του πόσιμου νερού», ανέφερε ο Α. Τζιώτης και συνέχισε λέγοντας:

«Η Δ.Ε.Υ.Α. Ν. Χίου, παρότι απέκλειε τέτοιο ενδεχόμενο, για λόγους δεοντολογίας και με σεβασμό στο δικαίωμα των δημοτών να απολαμβάνουν - και να το γνωρίζουν - υγιεινό και ασφαλές πόσιμο νερό, απευθύνθηκε στο ΚΕΕΛΠΝΟ (Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων). Μετά από συνομιλία μας με την υπεύθυνη λοιμωξιολόγο κ. Γεωργακοπούλου του τμήματος Επιδημιολογικής Επιτήρησης και Παρέμβασης, οπότε και αποκλείστηκε η περίπτωση επιδημίας λόγω του νερού, για να διασκεδαστεί η φημολογία, προβήκαμε καθ' υπόδειξή της σε δειγματοληψία των νερών των Δημοτικών Βρυσών Βαρβασίου (προέλευση: Γεώτρηση Αγ. Σαράντα , Πηγές Αγ. Σαράντα - Καρυδιάς) και Λωβοκομείου (προέλευση: Πηγή Αγίου Ιωάννου Τρυπατέ). Τα δείγματα απεστάλησαν στο Περιφερειακό Εργαστήριο Δημόσιας Υγείας (ΠΕΔΥ) Θεσσαλίας, προς εξέτασή τους ως προς τον ιό της ηπατίτιδας Α». 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ