21.6.2013 12:58

Αντίστροφα κυλά ο χρόνος για 6 καταστήματα και 3 περίπτερα

ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ 6 ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΚΑΙ 3 ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ ΕΠΕΙΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ ΣΤΗ «ΔΙΑΥΓΕΙΑ»

Καμπανάκι κινδύνου για 6 καταστήματα της προκυμαίας και της Απλωταριάς κρούει ο Π. Στεφάνου μέσα από τη χθεσινή έκδοση απόφασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής με την οποία προειδοποιεί τους καταστηματάρχες ότι ακόμα μία παράβαση θα οδηγήσει στην οριστική αφαίρεση της άδειας λειτουργίας τους.

Στην απόφαση που δημοσιεύθηκε χθες στο σύστημα «Διαύγεια» περιέχονται και 3 περίπτερα τα οποία επανηλλειμένα έχουν απασχολήσει τους αρμόδιους ελεγκτικούς μηχανισμούς για πολεοδομικές παραβάσεις και κατάληψη κοινοχρήστων χώρων.

Ποιοι είναι στο κόκκινο

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο κ. Στεφάνου τα καταστήματα που βρίσκονται ένα βήμα πριν την οριστική ανάκληση της άδειας είναι τα:

«Central», «Ρακουμέλ», «Αστέρι», «Απλώ», «Μεζάς» και «Unhill» καθώς και 3 περίπτερα μέσα στο κέντρο.

Η διαδικασία

Ήδη από χθες έχουν φύγει ταχυδρομηθεί οι επιστολές προς τις συγκεκριμένες επιχειρήσεις προκειμένου να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα.

«Εάν μέσα σε 20 ημέρες από την επίδοση της απόφασης στους καταστηματάρχες δεν λάβουν μέτρα για να διορθώσουν είτε τις πολεοδομικές τους παραβάσεις είτε να ελέγξουν την ένταση της μουσικής, τότε η άδεια του καταστήματος ανακαλείται αμετάκλητα», είπε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος ενώ καταλήγοντας υπογράμμισε ότι «η απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής είναι ανώτερη ακόμα και από την απόφαση του Δημάρχου και δεν ανακαλείται σε καμία των περιπτώσεων».

Αυτό που απομένει να αποδειχθεί είναι αν τελικά ο Δήμος θα επιδείξει πυγμή μέχρι τελικής πτώσης σε όσους συνεχίζουν να αγνοούν το γράμμα του νόμου και να κινούνται μόνοι τους σηκώνοντας μπαϊράκι απέναντι στην ίδια την πολιτεία και τους θεσμούς της.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ