29.9.2016 11:25

Αντιδράσεις από την πρόθεση να ανοίξουν τα κελιά για το προσφυγικό

ΜΑΖΕΨΑΝ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΚΑΙ ΑΚΥΡΩΣΑΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΤΗΣ ΕΝΟΡΙΑΚΗΣ ΑΙΘΟΥΣΑΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ

Επαναφέρει την πρότασή της για τη στέγαση προσφύγων και μεταναστών σε ενοριακές αίθουσες της πόλης η Μητρόπολη Χίου, στο πλαίσιο της συμβολής της για την επίλυση του προσφυγικού και μεταναστευτικού ζητήματος.

Η τοπική Εκκλησία είχε καταθέσει τη συγκεκριμένη πρόταση στις αρχές του χειμώνα, όμως την επαναφέρει και πάλι στο προσκήνιο με δεδομένη την αλλαγή των καιρικών συνθηκών, ώστε να φιλοξενήσει περί τα 50 άτομα σε διάφορες αίθουσες ενοριών του νησιού, κυρίως στο κέντρο της πόλης.

Η πρώτη κίνηση και η αντίδραση των ενοριτών

Η αρχή έγινε από την ενορία του Αγίου Ιωάννη Προδρόμου, με τη Μητρόπολη να ενημερώνει τον Ιερέα ότι ο ίδιος ο Μητροπολίτης εξέφρασε το ενδιαφέρον του για τη μετατροπή της ενοριακής αίθουσας σε χώρο προσωρινής φιλοξενίας προσφύγων και κυρίως οικογενειών.

Η αντίδραση από τους ενορίτες υπήρξε άμεση με αποτέλεσμα πολλοί από αυτούς να ξεκινήσουν τη συλλογή υπογραφών με σκοπό να μην προχωρήσει ο σχεδιασμός της Μητρόπολης.

Τελικά πιεζόμενος από τις καταστάσεις η Μητρόπολη υποχώρησε ενημερώνοντας τον ιερέα ότι η αίθουσα δεν θα χρησιμοποιηθεί με την δικαιολογία της αυξημένης υγρασίας στο εσωτερικό της.

 Στάση αναμονής από τον Δήμο

Την ώρα πάντως που ο Μητροπολίτης ανοίγει τις ενοριακές αίθουσες, πηγές του Δήμου σημείωναν στον «π» ότι εάν η Μητρόπολη επιθυμούσε να συνεισφέρει ουσιαστικά στην επίλυση του μεταναστευτικού τότε από μόνη της θα άνοιγε τον διάλογο για την παραχώρηση της έκτασης που της ανήκε στον πρώην σκουπιδότοπο της πόλης στην περιοχή Ρεπάνα Καμποχώρων.

«Εκτιμάμε την κίνηση της Μητρόπολης όμως μπορεί να συνεισφέρει ουσιαστικότερα καθώς στην παρούσα φάση η κατάσταση στο κέντρο της πόλης είναι υπό έλεγχο. Θα έπρεπε εδώ και καιρό να έχει υπάρξει κίνηση από την πλευρά του Μητροπολίτη για το θέμα του Χ.Α.Δ.Α.», ανέφεραν πηγές του Δήμου στον «π».

Για την ιστορία πάντως τον ρόλο του διαβιβαστή των καλών προθέσεων του Μητροπολίτη προς τον Δήμο Χίου έκανε στέλεχος του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ. 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ