31.7.2012 22:35

Άνοιξε τις πύλες της η 8η γιορτή Αγροτουρισμού (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)

- ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΗΣ 8ΗΣ ΓΙΟΡΤΗΣ ΑΓΡΟΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

 

Στην ανάπτυξη της Γεωργίας ως βασικού πυλώνα στήριξης και ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας αναφέρθηκε από τη Χίο, όπου βρέθηκε σήμερα το βράδυ ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Αθανάσιος Τσαυτάρης, στα πλαίσια των εγκαινίων της 8ης Γιορτής Αγροτουρισμού που θα διαρκέσει μέχρι και τέλος της εβδομάδας στο νησί μας.

Όπως τόνισε ο ίδιος η γεωργία είναι ένας τομέας στον οποίο στηρίχτε η Ελλάδα προκειμένου να βγει από τις μεγάλες εθνικές κρίσεις που πέρασε από το 1900 μέχρι και σήμερα.

«Οι πρόσφυγες το 1922 ήρθαν από τη Σμύρνη και αποτέλεσαν επιπλέον φόρτο 1.500.000 ψυχών στην ήδη καταρρέουσα Ελλάδα, τότε στηρίχτηκαν στη γεωργία και τα κατάφεραν. Αργότερα ο ίδιος κλάδος είναι που έσωσε τη χώρα μας κατά τη διάρκεια του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου ενώ η γεωργία ήταν που αποτέλεσε στήριγμα για την κάθε οικογένεια τη μαύρη περίοδο του εμφυλίου πολέμου.

Τώρα λοιπόν ήρθε η ώρα να επιστρέψουμε ξανά στη Γεωργία και να ανακάμψει η οικονομία μας», ανέφερε ο κ. Τσαυτάρης.

Νωρίτερα ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης λίγα λεπτά μετά την άφιξή του στη Χίο είχε ωριαία σύσκεψη με τους παράγοντες της Περιφέρειας για θέματα που αφορούν το νησί, ενώ εκτενής αναφορά έγινε για το φράγμα κόρης γεφύρι, το οποίο μάλιστα του δώρισαν συμβολικά σε έργο χαρακτικής.

Σε ότι αφορά την έκθεση για μία ακόμη χρονιά ο κόσμος έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον κατά την πρώτη ημέρα των εγκαινίων γεγονός που έκανε την Περιφέρεια Β. Αιγαίου και ειδικότερα την υπεύθυνη του Αγροτουρισμού Έφη Λυπαρή να μιλήσει για βιώσιμο θεσμό εν μέσω οικονομικής κρίσης.

Στην επιτυχία της διοργάνωσης αλλά και στην ανάγκη εξέλιξης τους θεσμού αναφέρθηκε από την πλευρά του ο Δήμαρχος Χίου Π. Λαμπρινούδης, ενώ στις προσπάθειες που καταβλήθηκαν εκ μέρους της Π.Ε. Χίου και της Περιφέρειας Β. Αιγαιου αναφέρθηκαν ο αντιπεριφερειάρχης Χίου Κ. Γανιάρης και ο περιφερειάρχης Ν. Γιακαλής.

Συγκινησιακά φορτισμένη τέλος, ήταν η ομιλία της θεματικής αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού Λ. Λύκου καθώς σημείωσε την απουσία της Μ. Πασσαλή από μία γιορτή που κάθε χρόνο έδινε το παρόν. 

 

ΔΕΙΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΕΙΑ (ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΟΛOΚΛΗΡΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΘΑ ΑΝΕΒΕΙ ΣΥΝΤΟΜΑ)

ΤΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΑΡΧΕΙΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΣΤΟ FACEBOOK ΤΟΥ "ΠΟΛΙΤΗ"

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ