27.9.2016 11:48

Ανοίγει ξανά σε ένα μήνα το Μερσινίδι

ΣΤΗΝ ΕΤΑΙΡΙΑ «LATERN CONSTRUCTION» Η ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ

Στην υλοποίηση του προγραμματισμού του για επαναλειτουργία του κλειστού Κέντρου Κράτησης του Μερσινιδίου προχωράει το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής που παρά τις αντιρρήσεις των κατοίκων του Βροντάδου, προχώρησε στην ανακήρυξη προσωρινού αναδόχου του έργου.

Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά το έργο αναλαμβάνει η εταιρία «Latern Construction» συμφερόντων του κ. Κωνσταντίνου Πρωτοψάλτη, στην οποία ανατέθηκε και το έργο της κατασκευής του hotspot της ΒΙ.ΑΛ.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 74.397,27 ευρώ με τον εργολάβο να καταθέτει έκπτωση 3% δηλαδή 72.165,35 ευρώ.

 

Οι εργασίες

Όπως ανέφερε στον «π» ο κ. Πρωτοψάλτης οι προτεινόμενες στο έργο εργασίες, αφορούν στην αναβάθμιση του πρώην Ειδικού Χώρου Παραμονής Αλλοδαπών. Ειδικότερα προβλέπονται εργασίες υπερύψωσης περίφραξης κατά 1 μέτρο (από 2,5 μ. σε 3,5 μ.) ανακαίνιση δαπέδων οικίσκων, χρωματισμοί, επισκευές τοιχοποιίας, επίστρωση δαπέδων, ανακαίνιση υδραυλικών και ηλεκτρικών εγκαταστάσεων.

Ερωτώμενος για το εάν προβλέπεται τοποθέτηση καμερών ή δημιουργία πύργων περιμετρικά του χώρου ο ίδιος απάντησε αρνητικά σημειώνοντας ότι πρόκειται για μία μικρή εργολαβία με σκοπό το κέντρο να καταστεί λειτουργικό.

Σύμφωνα με τη σύμβαση η συνολική προθεσμία εκτέλεσης του έργου ορίζεται σε 20 ημερολογιακές ημέρες και αρχίζει από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ