Κοινωνία

24/10/15 9:40

τελ. ενημ.: 26/10/15 10:13

Ανοχύρωτα τα Καρδάμυλα που "πνίγηκαν" ακόμα μία φορά [ΦΩΤΟ- ΒΙΝΤΕΟ]

ΕΚΤΕΤΑΜΕΝΕΣ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΥΤΕΡΗ ΠΕΡΙΟΧΗ

Ανοχύρωτα και ευάλωτα για μια ακόμη φορά απέναντι στα έντονα καιρικά φαινόμενα αποδείχθηκαν τα χωριά της Βόρειας Χίου με τα Καρδάμυλα από τα ξημερώματα του Σαββάτου να μετρούν για μία ακόμη φορά τις πληγές τους.  

Η συνεχής βροχόπτωση προκάλεσε πλημμυρικά φαινόμενα εντός του οικισμού καθώς οι δρόμοι εντός του παραλιακού οικισμού έχουμε μετατραπεί κυριολεκτικά σε ποτάμια.

Η αυξημένη στάθμη της βροχής είχε ως αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν αρκετά σπίτια ενώ η πρόσβαση στην παραλία του Μαρμάρου είναι απαγορευτική αφού στεριά και θάλασσα έχουν γίνει ένα.

Η κυκλοφορία από τη Λαγκάδα μέχρι και τη Καρδάμυλα διεξάγεται με ιδιαίτερη δυσκολία εξαιτίας των συνεχών κατολισθήσεων. Ιδιαίτερο πρόβλημα παρουσιάζεται από το σημείο της διασταύρωσης με το Πιτυός μέχρι και τα Καρδάμυλα όπου μεγάλα βράχια έχουν αποκλείσει ρεύματα κυκλοφορίας.

Παράλληλα η Πυροσβεστική κατάφερε να διασώσει έναν βοσκό τον 65 χρονο Δ. Μαθιούδη που εγκλωβίστηκε στην προσπάθεια του να πάει στη στάνη του, ενώ έχει ήδη προχωρήσει σε αντλήσεις υδάτων από κατοικίες στα Καρδάμυλα και κοπές δέντρων στον Προβατά .

Οι υπηρεσίες απευθύνουν έκκληση στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις μετακινήσεις τους στην περιοχή λόγω των κατολισθήσεων. Κλειστός είναι ακόμη, ο δρόμος μετά τις Αμαδες λόγω των τεράστιων ποσοτήτων νερού ενώ προβλήματα παρουσιάζονται και κατά τη διέλευση εντός του Πιτυούς. 

 

Σχόλια άρθρου: 0
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση