29.7.2015 22:31

Άνω- κάτω οι Κρητικοί για την παραχώρηση του σκάφους τους στη Χίο [ΒΙΝΤΕΟ]

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΚΑΙ ΦΟΡΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Έντονες αντιδράσεις συνολικά στην Κρήτη αλλά και στον Άγιο Νικόλαο Λασιθίου προκαλεί η απόφαση του Αρχηγείου του Λιμενικού να παραχωρήσει στη Χίο το ένα και μοναδικό Ναυαγοσωστικό Σκάφος, το Ν/Γ 515 προκειμένου να καλύψει το κενό που άφησε πίσω του μετά το ατύχημα της προηγούμενης Κυριακής το Ν/Γ 519 που είχε έδρα το νησί μας.

Την έντονη ανησυχία τους εξέφρασαν οι επαγγελματίες ψαράδες του Αγίου Νικολάου, ο Σύλλογος Ερασιτεχνών Αλιέων, ο Σύλλογος Τουριστικών Σκαφών, οι ξενοδόχοι αλλά και οι τοπικοί φορείς, ο Δήμος, η Περιφέρεια και οι βουλευτές του Λασιθίου που αμέσως προσπάθησαν να επέμβουν ώστε να μην απογυμνωθεί η περιοχή από το σκάφος του Λιμενικού.
«Είναι πλήγμα για όλους εμάς να φύγει το σκάφος αυτό χωρίς καν να υπάρχει κάποια δέσμευση για αντικατάστασή του με κάποιο άλλο, ενώ σαφώς και δεν ικανοποιεί το γεγονός ότι το κενό του θα καλυφθεί από σκάφος του Λιμενικού της Σητείας» δήλωσε στην εφημερίδα «ΑΝΑΤΟΛΗ» ο Πρόεδρος του Συλλόγου Επαγγελματιών Αλιέων Αγίου Νικολάου Νίκος Σφυράκης.

Ανακοίνωση όμως εξέδωσε και η Ένωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Ανατολικής Κρήτης στην οποία αφού πρώτα εκφράζει τη συμπαράστασή του στους Λιμενικούς της Χίου εκφράζει την άποψη ότι η απομάκρυνση του ενός και μοναδικού Ναυαγοσωστικού Σκάφους θα αποδυναμώσει συνολικά την Κρήτη.

Στην ανακοίνωση η Ένωση αναφέρει:

«Η Ένωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Ανατολικής Κρήτης εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση στους συναδέλφους που υπηρετούν στο Βορειοανατολικό Αιγαίο και ιδιαίτερα στο πλήρωμα του Ν/Γ 519 ,οι οποίοι βίωσαν ένα περιστατικό που για λίγο θα μπορούσε να είχαμε θρηνήσει ανθρώπινες ζωές.
Παράλληλα εκφράζουμε την έντονη ανησυχία μας για την απομάκρυνση και την ένταξη σε άλλη υπηρεσία και για άγνωστο χρονικό διάστημα του Μοναδικού Ναυαγοσωστικού σκάφους Ν/Γ 515 που υπάρχει στην Κρήτη και μοναδικό πλωτό μέσο της Λιμενικής Αρχής Αγίου Νικολάου!
Θεωρούμε ότι τα προβλήματα δεν λύνονται με την ΑΠΟΔΥΝΑΜΩΣΗ μιας υπηρεσίας και ενός ολόκληρου ακριτικού νησιού από εξειδικευμένα μέσα Έρευνας και Διάσωσης, που έχει σαν αποτέλεσμα τη δημιουργία περισσότερων προβλημάτων, παρά την επίλυση αυτών.
Οφείλουμε να τονίσουμε ότι υπάρχουν αυτή την στιγμή Ναυαγοσωστικά Σκάφη σε υπηρεσίες όχι πρώτης γραμμής που θα μπορούσαν να καλύψουν τα προσφάτως δημιουργηθέντα κενά του Ανατολικού Αιγαίου».

Να σημειωθεί ότι όπως είχε αποκαλύψει πρώτος από χθες ο «π» το Ν/Γ 515 έφθασε στο νησί μας τα ξημερώματα της Τετάρτης θα παραμείνει στη Χίο για περίπου 3 μήνες μέχρι να ολοκληρωθεί η επισκευή του Ν/Γ 519. 

Με πλήροφορίες από εφημερίδα "Ανατολή" Αγίου Νικολάου Κρήτης

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ