1.12.2014 15:14

Ανεξέλεγκτη η ελεγχόμενη

ΣΤΗΝ ΤΡΟΧΑΙΑ Η ΕΥΘΥΝΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟΥ ΛΕΝΕ ΟΙ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟΥΧΟΙ

Την χαλαρότητα της πρώτης ημέρας εφαρμογής του μέτρου της Ελεγχόμενης Στάθμευσης εκμεταλλεύτηκαν αρκετοί οδηγοί που επέλεξαν να σταθμεύσουν χωρίς κάρτα το αυτοκίνητό τους είτε περιμετρικά του Δημοτικού Κήπου είτε στην οδό Καρπασίας, πίσω από το Δημαρχείο.

Από την άλλη δεν ήταν λίγοι όσοι επέλεξαν να τοποθετήσουν τις νέες κάρτες παρότι στη νέα παρτίδα καρτών η τιμή για τη μία ώρα από 0,60 ευρώ ανήλθε στο 1 ευρώ.

Συνολικά ο Δήμος Χίου σήμερα προμήθευσε τα περίπτερα με συνολικά 300 κάρτες, 250 κάρτες της μίας ώρας και 50 κάρτες ημίωρης στάθμευσης.

Πάντως οι ίδιοι οι περιπτερούχοι έγιναν και οι πρώτοι αποδέκτες των παραπόνων από τους οδηγούς που με τις νέες τιμές θεωρούν ότι πρόκειται για ένα είδους χαράτσι εκ μέρους της δημοτικής αρχής.

Σε ότι αφορά στο μέτρο της αστυνόμευσης για πρώτη ημέρα η αστυνομία δεν έκανε ιδιαίτερα αισθητή την παρουσία της, αρκούμενη στην τοποθέτηση ενημερωτικών σημειωμάτων στα αυτοκίνητα του κέντρου ότι βρίσκονται σε περιοχή ελεγχόμενης και υποχρεούνται να προμηθεύονται τη σχετική κάρτα.

Σύμφωνα πάντως με τους περιπτερούχους η εφαρμογή του μέτρου επαφίεται αποκλειστικά στην Τροχαία καθώς όσο πιο χαλαρή είναι, τόσο περισσότερο ατονεί και η αίσθηση της υποχρέωσης των οδηγών να τοποθετούν κάρτες.

«Άλλωστε αυτό έγινε και τις προηγούμενες φορές. Ο κόσμος στην αρχή έπαιρνε, μετά η αστυνόμευση ατόνησε με αποτέλεσμα κάποια στιγμή το μέτρο να καταργηθεί άτυπα», ήταν το σχόλιο των περιπτεράδων. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ