8.1.2014 15:10

Ανεπιθύμητος ο Βαρβιτσιώτης αν δεν ανακαλέσει τα περί.. προνομίων

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΒΟΥΕΛΥΤΕΣ ΑΝΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΦΩΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΑΝ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΝΑΥΤΙΚΟΙ

Συνάντηση με τους δυο βουλευτές του νησιού επιδίωξαν και εν τέλει πέτυχαν το απόγευμα της Δευτέρας, ημέρα των Φώτων, οι συνταξιούχοι ναυτικοί της Χίου, κατά την οποία έθεσαν επί τάπητος τα σοβαρά προβλήματα και τα ζητούμενα του κλάδου τους.
Το νομοσχέδιο που πρόκειται να κατατεθεί στη Βουλή σχετικά με τα τουριστικά πλοία και τις άλλες διατάξεις ήταν από εκείνα που συζητήθηκαν αρχικά καθώς οι συνταξιούχοι έχουν σοβαρές ενστάσεις.
Μεμεθοδικότητα οι συνταξιούχοι έθεσαν ζητήματα όπως η σημαντική απώλεια εσόδων από το ΝΑΤ και η ιατροφαρμακευτική τους περίθαλψη η οποία ειδικά σε ότι αφορά τους μικροβιολόγους έχει σημαντικότατες ελλείψεις.
Όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο πρόεδρος των συνταξιούχων Ναυτικών Χίου Μ. Ατσίπαπας  υπάρχει σημαντικό πρόβλημα με την κάλυψη των μικροβιολογικών εξετάσεων των ναυτικών και ζητούν να γίνεται συντομότερα η εξόφληση των μικροβιολόγων από τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. έτσι ώστε οι ασφαλισμένοι να πληρώνουν μόνο τη συμμετοχή στις εξετάσεις κι όχι ολόκληρο το ποσόν.
Το θέμα αυτό δεσμεύθηκε πως θα το προωθήσει και ο βουλευτής Κ. Τριαντάφυλλος.

Ανεπιθύμητος ο Βαρβιτσιώτης

Φουρτούνα έχει προκαλέσει στις τάξεις των ναυτικών η δήλωση του υπουργού Ναυτιλίας Μ. Βαρβιτσιώτη σχετικά με την ιδιαίτερη μεταχείριση που είχαν οι ναυτικοί από την πολιτεία. «Ο υπουργός είπε ότι οι ναυτικοί δεν μπορούν να συνεχίσουν να ζουν υπό το καθεστώς προστατευτικών διατάξεων. Αυτό από μόνο του αποτελεί προσβολή για τους ναυτικούς. Ήδη με επιστολή μας ζητάμε από τον υπουργό να ανακαλέσει αλλιώς θα τον θεωρούμε ανεπιθύμητο στο νησί μας» δήλωσε ο κ. Ατσίπαπας.
Ο τελευταίος πάντως συνολικά μιλώντας για τα αποτελέσματα της συνάντησης των ναυτικών με τους τοπικούς βουλευτές υποστήριξε πως τηρεί στάση αναμονής. «Οι ναυτικοί είναι σε ετοιμότητα και για το νομοσχέδιο αλλά και για τις προθέσεις του ίδιου του υπουργού».

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ