12.12.2016 10:03

Αναζητούνται 2 Πράσινα Σημεία για τα ογκώδη απορρίμματα

Να αποτρέψει τη λειτουργία ανεξέλεγκτων σκουπιδότοπων και τη ρύπανση του περιβάλλοντος από την αυθαίρετη εναπόθεση ογκωδών αντικειμένων και άλλων συναφών σκουπιδιών σε πολλές διάσπαρτες  περιοχές επιχειρεί η ΔΙΑΝΟΧ.  Οι ποινές του Κανονισμού Καθαριότητας δεν αποθαρρύνουν αρκετούς δημότες, οι οποίοι κατ’ επανάληψη και συνήθεια πετάνε τα σκουπίδια τους όπου θέλουν, χωρίς να σκέπτονται τους δημόσιους κίνδυνους που δημιουργούν. Στα πλαίσια της προσπάθειας καταπολέμησης αυτής της μάστιγας με προληπτική δράση, ο Δήμος και η ΔΙΑΝΟΧ  προωθούν τη δημιουργία δύο Πράσινων Σημείων στην κεντρική Χίο, τα οποία θα ορισθούν ως επίσημοι  χώροι εναπόθεσης οχληρών αντικειμένων. Η πρόταση περιλαμβάνεται στη σύμβαση την οποία υπέγραψαν και  προωθούν στο Υπουργείο Περιβάλλοντος οι δύο φορείς, με την ελπίδα ότι θα εγκριθεί και θα ενταχθεί σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα.

Στον ίδιο φάκελο  περιέχονται και οι προτάσεις χρηματοδότησης από το ΕΣΠΑ σημαντικών έργων  που στοχεύουν στην παραγωγική διαχείριση των απορριμμάτων του  ΧΥΤΑ της Βέσσας. Για τις ανάγκες αυτές προωθείται η εγκατάσταση Μονάδων Μηχανικής Διαλογής,  Κομποστοποίησης των απορριμμάτων  και μια σειρά άλλων έργων που θα αναβαθμίσουν γενικότερα τη λειτουργία των εγκαταστάσεων.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΔΙΑΝΟΧ, Σωκράτη Συριώδη, ο συνολικός προϋπολογισμός των έργων ανέρχεται στα 8.600.000 ευρώ και το κυμαινόμενο  χρονοδιάγραμμα ορίζει τους 36 μήνες  ως ανώτερο διάστημα  παράδοσης των μεγαλύτερων εργασιών.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ