29.5.2013 16:38

«Ανασταίνουν» την παράκαμψη του Γρου

ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΤΗΣ ΣΤΟ ΕΣΠΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΟΜΟΦΩΝΑ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΧΙΟΥ

Την ξεχασμένη Μελέτη Παράκαμψης της περιοχής Γρου επαναφέρει στο προσκήνιο η Δημοτική Αρχή  που βρίσεκεται σε συνεργασία με την Τεχνική Υπηρεσία επιχειρειρώντας  να την εντάξει στις αδιάθετες πιστώσεις του ΕΣΠΑ.

Τα σημεία εισόδου και εξόδου

Η μελέτη είχε ξεκινήσει της περίοδο δημαρχίας  Π.  Παντελάρα και έκτοτε θεωρήθηκε από πολλούς ξεχασμένη, κυρίως λόγω έλλειψης πιστώσεων . Αυτός σύμφωνα με τον Λ. Τσακό ήταν ο σημαντικότερος λόγος που το συγκεκριμένο έργο μπήκε σε αναμονή χωρίς ποτέ να ξεκινήσει η διαδικασία δημοπράτησής του. 

«Η μελέτη προβλέπει η παράκαμψη να ξεκινάει πριν από του Γρου και να καταλήγει στο ύψος του Ιδιωτικού ΚΤΕΟ. Είναι ένα ώριμο έργο συνολικού προϋπολογισμού 2 εκ. ευρώ που μπορεί να χρηματοδοτηθεί αν τελικά το προωθήσουμε και οι υπηρεσίες μας υποβάλλουν τεχνικό δελτίο ώστε να δεσμευθούν τα κονδύλια από την Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή Β. Αιγαίου», σημείωσε ο Π. Λαμπρινούδης.

Σε ότι αφορά στις λεπτομέρειες του έργου ο Λ. Τσακός σημείωσε ότι υπολείπεται η Κτηματολογική μελέτη αλλά και η μελέτη ηλεκτροφωτισμού για τις οποίες πρότεινε είτε να εκπονηθούν από προσωπικό του Δήμου σε εύλογο χρονικό διάστημα είτε να δοθούν σε ιδιωτικό μελετητή κάτω από συγκεκριμένες προϋποθέσεις. 

Ομόφωνη απόφαση

Το θέμα απασχόλησε και το Δημοτικό Συμβούλιο με όλες τις πλευρές να συνηγορούν στην απόφαση ολοκλήρωσης της μελέτης και ένταξής του σε ένα από τα χρηματοδοτικά πλαίσια του ΕΣΠΑ.

Έτσι το σώμα αποφάσισε την εκταμίευση ποσού 66.471, 64 ευρώ ώστε να ολοκληρωθεί ο 2ος συγκριτικός πίνακας της μελέτης ενώ για τις εναπομένουσες δύο, δηλαδή τη κτηματολογική μελέτη και τη μελέτη ηλεκτροφωτισμού, θα αποφανθεί σε επόμενη συνεδρίαση η οικονομική επιτροπή για το εάν θα εκπονηθούν με ίδια μέσα ή θα δοθούν σε ιδιωτικά μελετητικά γραφεία.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ