22.6.2012 16:09

Ανάπλαση για τους μύλους

ΑΡΧΕΣ ΙΟΥΛΙΟΥ ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΥΨΟΥΣ 40.000 ΕΥΡΩ

Στην επισκευή των φθορών που υπέστησαν οι 4 μύλοι στην περιοχή του Νοσοκομείου, από τις θεομηνίες του χειμώνα, προχωρά η δημοτική αρχή Χίου, αφού λόγω των ισχυρών ανέμων είχαν ξηλωθεί οι στέγες τους καθώς και η εσωτερική τους κάλυψη, με αποτέλεσμα να εμφανίζουν απαράδεκτη εικόνα.
Όπως εξήγησε μιλώντας στον «π» ο δήμαρχος Χίου Π. Λαμπρινούδης οι εργασίες αποκατάστασης των φθορών καθυστέρησαν εξαιτίας της τροποποίησης της αρχικής μελέτης κόστους 10.000 ευρώ με νεότερη ύψους 40.000 ευρώ προκειμένου να γίνει καλύτερη και σε βάθος αποκατάσταση και συντήρηση ούτως ώστε να μην προκύψουν ανάλογα προβλήματα μέσα στα επόμενα χρόνια.
«Πρόκειται για μία επέμβαση ουσίας. Οι μύλοι όπως όλοι ξέρουμε αποτελούν ένα από τα πιο σημαντικά αξιοθέατα του νησιού μας. Άλλωστε η επιλογή του συγκεκριμένου σημείου ως κεντρικής διαφημιστικής καμπάνιας της Sony αλλά και το πλήθος των φωτογραφίσεων όλη τη διάρκεια της ημέρας, βεβαιώνουν την άποψη αυτή.
 Ξέρουμε ότι καθυστερήσαμε όμως επιχειρήσαμε να κάνουμε μία καλύτερη μελέτη από την αρχική ούτως ώστε οι μύλοι να διατηρηθούν σε καλή κατάσταση μέσα στα επόμενα χρόνια», ανέφερε ο κ. Λαμπρινούδης ενώ κλείνοντας προσέθεσε ότι βασικός στόχος είναι η γενικότερη ανάπλαση του περιβάλλοντα χώρου μέσα στο επόμενο διάστημα.
Την ίδια ώρα το σύντομο των εργασιών επιβεβαίωσε σε δηλώσεις του στον «π» ο προϊστάμενος των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου Λ. Τσακός τονίζοντας ότι οι εργασίες θα ολοκληρωθούν μέσα σε 20- 25 ημέρες.
«Κατανοούμε ότι το συγκεκριμένο σημείο αποτελεί πόλο έλξης τόσο για εμάς τους Χιώτες αλλά κυρίως για τους επισκέπτες του νησιού και έτσι επιλέξαμε τη συγκεκριμένη μελέτη που μας δίνει το πλεονέκτημα της καλής συντήρησης και σε σύντομο χρονικό διάστημα. Θα έλεγα ότι αρχές Ιουλίου οι μύλοι θα είναι στην αρχική και ίσως σε καλύτερη κατάσταση από ότι ήταν πριν». 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ