5.11.2013 13:49

«Αναγκαιότητα το Εσπερινό ΕΠΑ.Λ. στο νησί»

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ 1ου ΕΠΑ.Λ. Χίου

Ο σύλλογος καθηγητών του 1ου ΕΠΑΛ Χίου συνεδρίασε σήμερα Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2013 και εξέτασε την πρόταση της Ένωσης Εκπαιδευτικών Τεχνολόγων Βορείου Αιγαίου για την ίδρυση Εσπερινού ΕΠΑ.Λ στη Χίο.

Μετά την ψήφιση του Νόμου 4186/17-9-2013 από τη Βουλή των Ελλήνων καταργείται μια σχολική μονάδα της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης στον Νομό Χίου και συγκεκριμένα η Επαγγελματική Σχολή (ΕΠΑ.Σ.) Χίου.

Συνεκτιμώντας τους παρακάτω λόγους:

Ø      Υπάρχει ανάγκη να λειτουργεί στο Νομό Χίου ένα απογευματινό επαγγελματικό σχολείο τόσο για εργαζόμενα παιδιά όσο και για ενήλικες, παρέχοντας αφενός τη δυνατότητα να μπορούν να μορφωθούν και να συνεχίσουν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και αφετέρου να εισέλθουν άμεσα στην αγορά εργασίας εργαζόμενοι το πρωί

Ø     Η Χίος διέθετε διαχρονικά ένα σχολείο Επαγγελματικής Εκπαίδευσης ενταγμένο στο τυπικό σύστημα εκπαίδευσης και σε απογευματινό ωράριο λειτουργίας  (ΤΕΣ, ΤΕΕ,  ΕΠΑΣ), ώστε να υπάρχει η δυνατότητα παρακολούθησής του και από εργαζόμενους μαθητές.

Ø     Δεν υπάρχει άλλος Νομός της νησιωτικής Ελλάδας παρά μόνον ο Νομός Χίου που δεν διαθέτει ένα Επαγγελματικό  Σχολείο με εσπερινό ωράριο. Συγκεκριμένα στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου λειτουργούν ήδη Εσπερινά Επαγγελματικά Λύκεια, στο Βαθύ της Σάμου και στη Μυτιλήνη.

Ø     Σε σχέση με το εκπαιδευτικό προσωπικό δεν θα υπάρχει οικονομική επιβάρυνση στο κράτος, αφού ήδη υπάρχει το προσωπικό αυτό σε ότι αφορά τα μαθήματα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης αλλά και τα Γενικά μαθήματα.

Ø     Η υπάρχουσα κτιριακή υποδομή που χρησιμοποιείται σήμερα από την ΕΠΑ.Σ. Χίου είναι επαρκής.

Ø     Ο εξοπλισμός των εργαστηρίων που θα απαιτηθούν υπάρχει στο Εργαστηριακό Κέντρο της Χίου, είναι πρόσφατα αναβαθμισμένος και πανάκριβος και ως εκ τούτου δεν απαιτείται νέος που θα επιβάρυνε οικονομικά το κράτος, ενώ παράλληλα θα αξιοποιηθεί πλήρως και με τον καλύτερο τρόπο.

Εκτός των παραπάνω υπάρχει ήδη εκφρασμένη άποψη μέσα από:

·    Την πρόταση της ΕΛΜΕ Χίου για την δημιουργία του εσπερινού ΕΠΑ.Λ.

·        Το ψήφισμα του Συλλόγου Διδασκόντων της ΕΠΑ.Σ. Χίου.

·        Την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης της ΕΛΜΕ Χίου.

·        Την απόφαση της έκτακτης Γενικής Συνέλευσης του Παραρτήματος Βορείου Αιγαίου της Ένωσης Τεχνολόγων Εκπαιδευτικών.

Συμπερασματικά, εκφράζουμε την ολόπλευρη συμπαράστασή μας στην ίδρυση στο Νομό Χίου ενός Εσπερινού Επαγγελματικού Λυκείου. 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ