3.1.2017 16:11

Αναδεικνύεται ο θησαυρός της πόλης

ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΩΝ ΧΕΡΣΑΙΩΝ ΤΕΙΧΩΝ ΤΟΥ ΚΑΣΤΡΟΥ ΤΗΣ ΧΙΟΥ

Ένα από τα σημαντικότερα έργα πολιτισμού που θα αλλάξει ριζικά την εικόνα του κέντρου της πόλης έτσι όπως το γνωρίζαμε σήμερα, παίρνει επιτέλους σάρκα και οστά. Πρόκειται για το έργο της αποκατάστασης και ανάδειξης των χερσαίων τειχών του Κάστρου της Χίου, έργο που προτάθηκε με απόφαση της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου στη νέα προγραμματική περίοδο με συνολικό προϋπολογισμό 800.000 ευρώ και ορίζοντα ολοκλήρωσης τα 2 χρόνια.

Το έργο προβλέπει  ήπιες αρχιτεκτονικές επεμβάσεις που θα αποκαταστήσουν και θα αναδείξουν τα χερσαία τείχη του μεσαιωνικού Κάστρου της Χίου που έχουν μέτωπο προς την πόλη και ειδικότερα από τον Προμαχώνα Α (περιοχή Porta Maggiore) έως και τον Προμαχώνα Γ.

Μετά το πέρας των εργασιών θα έχουν ανασχεθεί οι φθορές του μνημείου και το Κάστρο της Χίου θα αποτελέσει πόλο έλξης για κάθε επισκέπτη της πόλης.

Συνοπτικά θα γίνουν εργασίες καθαρισμών,στερεώσεων,πληρώσεων ρωγμών, ενεμάτων, ανακτίσεων, αρμολογήσεων κ.α..

Σε ότι αφορά στην κεντρική πύλη του Κάστρου, Porta Maggiore θα γίνουν εργασίες συντήρησης, μετά την σύνταξη σχετικής μελέτης ενώ για την γνωστοποίηση του έργου στο κοινό θα διοργανωθεί Ημερίδα και θα τυπωθούν ενημερωτικό τεύχος και δίγλωσσο πολύπτυχο φυλλάδιο.

Οι εργασίες θα εκτελεστούν από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Χίου. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ