29.2.2016 12:28

Αναδεικνύεται η σχέση Χίου- Ομήρου

Στην εκ νέου αξιοποίηση του ακινήτου του Αγίου Γεωργίου στη Δασκαλόπετρα με σκοπό τη δημιουργία πολιτιστικής δομής που θα προσβλέπει στη σύνδεση της περιοχής με το κεφάλαιο «Όμηρος» προσβλέπει η Δημοτική Αρχή Βουρνού.

Μετά την πρώτη αποτυχημένη προσπάθεια για δημιουργία Κέντρου Ομηρικής Προβολής, ο Δήμος επανέρχεται μισθώνοντας εκ νέου το κτίριο του πρώην εστιατορίου «Δασκαλόπετρα» με σκοπό τη δημιουργία πολιτιστικής δομής που θα αναδεικνύει την ιδιαίτερη σχέση του αρχαίου ποιητή με τη Χίο.

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Μ. Βουρνού η Τεχνική Υπηρεσία θα αναλάβει την εκπόνηση σχετικής μελέτης ώστε μέσα στο επόμενο διάστημα να ξεκινήσει η υλοποίηση του σχεδίου, οι λεπτομέρειες του οποίου δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστές.

Σε πρώτη φάση πάντως οι πληροφορίες του ρεπορτάζ αναφέρουν ότι η τιμή ενοικίασης του κτιρίου είναι σημαντικά χαμηλότερη από αυτή που ενοικιάζονταν στο παρελθόν. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ