30.7.2016 13:22

Άμεση χείρα βοηθείας από την Ε.Μ.Χ. στα πυρόπληκτα χωριά

ΠΡΟΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΣΤΟΥΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ ΣΕ ΕΛΑΤΑ, ΒΕΣΣΑ, ΛΙΘΙ, ΜΕΣΤΑ ΚΑΙ ΟΛΥΜΠΟΥΣ ΚΑΙ ΖΗΤΑ «ΠΑΓΩΜΑ» ΚΑΤΑΒΟΛΗΣ ΤΩΝ ΒΕΒΑΙΩΜΕΝΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ 2017

Στο πλευρό των μαστιχοπαραγωγών στα 5 χωριά που επλήγησαν από την καταστροφική πυρκαγιά της προηγούμενης Δευτέρας στέκεται έμπρακτα η Ένωση Μαστιχοπαραγωγών Χίου.

Με ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, αποφασίστηκε να εξοφληθούν στο σύνολό τους οι υποχρεώσεις που έχει απέναντι στους παραγωγούς σε Ελάτα, Βέσσα, Λιθί, Μεστά και Ολύμπους, με την προϋπόθεση ότι θα καταβληθεί από το Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης το ποσό του 1 εκ. ευρώ που οφείλεται από το 2014 στην Ε.Μ.Χ..

Παράλληλα το Δ.Σ. αποφάσισε τη δημιουργία φυτωρίου ώστε να εξυπηρετηθούν όσοι επλήγησαν αλλά και την ενίσχυση των εθελοντικών ομάδων του νησιού για την πολύτιμη προσφορά τους στην κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Αυτά είναι τα αιτήματα στο Υπουργείο

Σε ότι αφορά τη συνάντηση των στελεχών της Ε.Μ.Χ. με τον Υπ. Αγρ. Ανάπτυξης την Πέμπτη στην Αθήνα, ο Γ. Τούμπος σημείωσε ότι η Ένωση θα απαιτήσει να υπάρξει αποζημίωση των πληγέντων στο ύψος της ζημιάς, ώστε να αποκατασταθούν οι ζημιές στα 5 χωριά, να υπάρξει αναστολή καταβολής των βεβαιωμένων οφειλών μέχρι το τέλος του 2017 αλλά και να συνταχθεί μελέτη ζωνών πυρασφάλειας στη νότια Χίο.  

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ