28.4.2014 19:08

"Άλλο αξιολόγηση... άλλο απόλυση"

ΟΜΟΦΩΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΝΑ ΜΗΝ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ Η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΧΙΟΥ ΖΗΤΗΣΑΝ ΚΑΙ ΕΛΑΒΑΝ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΩΝ ΟΤΑ

Νόμο τέχνασμα που έχει ως στόχο τις απολύσεις και όχι την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων χαρακτήρισαν το νόμο 4250/2014 οι εργαζόμενοι στο Δήμο, στα πλαίσια του έκτακτου Δημοτικού Συμβουλίου της Δευτέρας.

Όπως επεσήμαναν οι παριστάμενοι φορείς με πρώτο τον Σύλλογο Εργαζομένων στους ΟΤΑ, αντιτίθενται στην «αξιολόγηση» που apriori χαρακτηρίζει εργαζόμενους άριστους, μέτριους και ανεπαρκείς βάσει παρανοϊκών  ποσοστώσεων και όχι με την απόδοση του κάθε εργαζόμενου στην υπηρεσία του.

Για αντεργατικό μέτρο που κατ’ επιλογή οδηγεί στην έξοδο από την εργασία το 15% της κάθε υπηρεσίας, που όπως και να έχει θα χαρακτηρίζεται ως «κακό» προσωπικό, έκανε λόγο ο Αλ. Γαϊτάνος αποσπώντας τη δέσμευση του Π. Λαμπρινούδη ότι δεν πρόκειται να προχωρήσει σε καμία αξιολόγηση εντός των υπηρεσιών του Δήμου.

Το ψήφισμα

Έπειτα από ωριαία συνεδρίαση ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο κατέληξε στην έκδοση ψηφίσματος με κύριο γνώμονα την εφαρμογή δίκαιου αντικειμενικού συστήματος αξιολόγησης.

«Το Δημοτικό Συμβούλιο Χίου αποφάσισε να:

1)      Καταγγείλει ομόφωνα το νόμο 4250/2014.

2)Απαιτήσει την απόσυρσή του αφού ο νόμος στηρίζεται στον παραλογισμό των προκαθορισμένων ποσοστώσεων και οδηγεί στην εξαθλίωση προωθώντας νέες απολύσεις εργαζομένων και την ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών.

3)Εντέλει τον δήμαρχο και όποιον άλλο υπηρεσιακό παράγοντα να μην προχωρήσει στην υπογραφή κατανομής ποσοστώσεων αξιολόγησης για το προσωπικό, ούτε τώρα, ούτε στο μέλλον.

4)Απαιτήσει από την ΚΕΔΕ να αναλάβει το σύνολο των πρωτοβουλιών για την ακύρωση του νόμου τόσο σε θεσμικό επίπεδο όσο και στην πράξη». 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ