2.7.2012 18:59

"Αλλήλων... προειδοποίηση "

- ΜΕ ΜΗΝΥΣΗ ΑΠΕΙΛΕΙ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΔΙΟΡΙΣΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΑΝ ΔΕΝ ΤΕΘΟΥΝ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΣΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΔΩΡΕΑΝ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΤΗΣ «ΑΛΛΗΛΩΝ ΕΝΕΚΑ»

 
Με προσφυγή στη δικαιοσύνη, εάν δεν ισχύσουν κοινωνικά και οικονομικά κριτήρια σε όσους επωφελούνται από το πρόγραμμα δωρεάν φροντιστηριακών μαθημάτων «Αλλήλων Ένεκα», απειλεί ο σύλλογος αδιόριστων εκπαιδευτικών του νησιού, με ανοιχτή επιστολή του, προς τον πρόεδρο της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας Ν. Νύκτα.
 
Οι αδιόριστοι εκπαιδευτικοί του νομού, μέσα σε αυτή διευκρινίζουν ότι η λειτουργία της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας ανησυχεί πολλά από τα μέλη του συλλόγου, χωρίς να διευκρινίζεται σαφώς αν αυτή η ανησυχία έχει άμεση συνάρτηση με τα διαφυγόντα κέρδη από τα αντίστοιχα μαθήματα που θα έκαναν οι ίδιοι σε παιδιά που έχουν ενταχθεί στο δωρεάν φροντιστήριο.
«…ο κλάδος μας θίγεται  άμεσα από την λειτουργία παρόμοιων συλλόγων που δεν θέτουν κριτήρια και λειτουργούν ανεξέλεγκτα υπό τον μανδύα της δωρεάν προσφοράς», αναφέρει σε σημείο της επιστολής του ο σύλλογος των αδιόριστων εκπαιδευτικών ενώ διευκρινίζει ότι: «δεσμευόμαστε στην παροχή ανάλογων δωρεάν μαθημάτων, δοθείσης της ευκαιρίας πράγμα που ήδη εδώ και χρόνια προσφέρουμε ατομικά ως συνάδελφοι χωρίς ιδιαίτερη διαφήμιση και φώτα δημοσιότητας εφόσον βέβαια μας δοθούν και μας ανάλογες δυνατότητες, κτιριακές και όχι μόνο».
 
Τέλος τα μέλη του Συλλόγου κάνουν έκκληση στον Ν. Νύκτα να μεσολαβήσει ώστε να τεθούν κριτήρια, με βάση τη λειτουργία του δημοτικού ιατρείου αλλά και του κοινωνικού παντοπωλείου, αφού σε αντίθετη περίπτωση σύμφωνα με τους ίδιους θα προσφύγουν στη δικαιοσύνη για να προστατέψουν κάθε έννομο συμφέρον τους. 
 
 
Αναλυτικά η επιστολή:
 
«Σας αποστέλλουμε το παρόν έγγραφο επιθυμώντας να σας καταστήσουμε ενήμερους σχετικά με θέματα που έχουν προκύψει από τη λειτουργία του Συλλόγου "Αλλήλων Ένεκα" που έχουν δικαίως κατά γνώμη μας ανησυχήσει πολλά από τα μέλη μας.
Ο εν λόγω Σύλλογος λειτουργεί σε δημόσιο κτίριο του δεύτερου Λυκείου Χίου τα τελευταία δύο έτη παρέχοντας δωρεάν φροντιστηριακά μαθήματα σε τέκνα συμπολιτών μας.
Είναι εύλογο ότι η παραπάνω δραστηριότητα ειδικά σε περιόδους κρίσης οφείλει να χαίρει της συμπαράστασης και του επαίνου όλων μας.
Ωστόσο είναι επίσης ευνόητο  ότι η συμμετοχή των παιδιών στο παραπάνω πρόγραμμα καλό είναι να υπόκειται σε  συγκεκριμένες προδιαγραφές και κριτήρια εγγραφής.
Αν και τα παραπάνω ρυθμίζονται από τον διευθυντή του συλλόγου και συνάδελφο κ. Λεωνίδα Πυργάρη, ο οποίος δρώντας ως ιδιώτης αποφασίζει τόσο τη συμμετοχή των μαθημάτων όσο και των καθηγητών αλλά και την ποιότητα και την ποσότητα των παρεχομένων μαθημάτων.
Από θέση ευθύνης ως προς την εκπαίδευση της νεολαίας την οποία υπηρετούμε πολύ πριν την ίδρυση παρόμοιων συλλόγων και αποδίδοντας τα οφειλόμενα τόσο στο κράτος όσο και στους γονείς, σας εφιστούμε την προσοχή παρακαλώντας να επικοινωνήσετε με τον παραπάνω σύλλογο και να ζητήσετε τη συνεργασία του προκειμένου, να βρεθεί ένας κοινός τόπος κατανόησης και γιατί όχι και συνεργασίας.
Ως σύλλογος δεσμευόμαστε στην παροχή ανάλογων δωρεάν μαθημάτων, δοθείσης της ευκαιρίας πράγμα που ήδη εδώ και χρόνια προσφέρουμε ατομικά ως συνάδελφοι χωρίς ιδιαίτερη διαφήμιση και φώτα δημοσιότητας εφόσον βέβαια μας δοθούν και μας ανάλογες δυνατότητες, κτιριακές και όχι μόνο.
Κλείνοντας θεωρούμε περιττό να σας τονίσουμε ότι ο κλάδος μας θίγεται  άμεσα από την λειτουργία παρόμοιων συλλόγων που δεν θέτουν κριτήρια και λειτουργούν ανεξέλεγκτα υπό τον μανδύα της δωρεάν προσφοράς.
Καλούμε τέλος τη Χιώτικη κοινωνία να κατανοήσει τις προθέσεις μας και αφού συλλογιστεί τη θέση στην οποία βρισκόμαστε ερχόμενοι σε αυτό το σημείο, να στηρίξει την κίνησή μας παρόλο που είναι φυσικό ο καθένας να κοίτα το προσωπικό του συμφέρον οικογενειακό και οικονομικό συγκεκριμένα στις εποχές που ζούμε.
Αρκεί κανείς να αναλογιστεί την υποθετική περίπτωση που βρισκόταν σε μια παρόμοιά θέση υπερασπιζόμενος την εργασία του και αφού το μόνο που ζητάμε είναι η ύπαρξη συγκεκριμένων κριτηρίων οικονομικών και κοινωνικών όπως ισχύει σε ανάλογες περιπτώσεις κοινωνικής προσφοράς π.χ. το δημοτικό ιατρείο και το κοινωνικό παντοπωλείο.
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόηση σας, αναμένοντας τις ενέργειες σας και επιφυλασσόμαστε για κάθε νόμιμο δικαίωμα».

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ