10.12.2015 14:15

Αλλάζουν ρότα

ΝΕΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΦΕΡΝΕΙ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΜΕΤΑΦΟΡΤΩΣΗΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

Νέα δεδομένα στον τρόπο που μέχρι σήμερα τα απορριμματοφόρα του Δήμου πραγματοποιούσαν την αποκομιδή των σκουπιδιών από τις γειτονιές της πόλης φέρνει η λειτουργία του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων στον Κοφινά που αναμένεται να ξεκινήσει από τον ερχόμενο Φεβρουάριο.

Η Υπηρεσία, με δεδομένο ότι τα οχήματα θα σταματήσουν τα καθημερινά δρομολόγια προς τη Βέσσα, στοχεύει στην αναδιάταξη των δυνάμεών της μέσα από την οποία, τα προβληματικά σημεία της πόλης θα καθαρίζονται αποτελεσματικότερα.

Καταγραφή μέσω GPS

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Καθαριότητας Γ. Μπελέγρη, το τελευταίο διάστημα γίνεται πλήρης χαρτογράφηση των κάδων σε κάθε γειτονιά του Κέντρου ώστε η Υπηρεσία να γνωρίζει τον ακριβή τους αριθμό, τα λίτρα χωρητικότητας καθώς και αν είναι τοποθετημένοι δεξιά ή αριστερά του δρόμου.

Παράλληλα εξετάζει το σχεδιασμό νέων δρομολογίων ειδικά για τους στενούς δρόμους ώστε το μικρό απορριμματοφόρο να απασχοληθεί αποκλειστικά στις οδούς όπου τα μεγαλύτερου όγκου οχήματα αδυνατούν να εισέλθουν.

«Στην παρούσα φάση το κάθε όχημα απασχολείται 6,5 ώρες την ημέρα. Από αυτές τις ώρες τις 3,5 της χρειάζεται για τη μετάβαση στον ΧΥΤΑ της Βέσσας ενώ τις υπόλοιπες τρεις τις αφιερώνει στην αποκομιδή. Με τη λειτουργία του ΣΜΑ έχουμε υπολογίσει ότι τα οχήματά μας θα απασχολούνται 5 ώρες στην αποκομιδή και 1,5 ώρα για τη διαδρομή. Αυτό το πλεόνασμα χρόνου θα μας επιτρέψει να αξιολογήσουμε εκ νέου τις ανάγκες που υπάρχουν στην πόλη και να κάνουμε ένα πιο αποτελεσματικό πλάνο», εξήγησε ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας. 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ