16.2.2015 16:13

Αλλαγή σελίδας στη ναυτική εκπαίδευση [ΦΩΤΟ]

ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΤΗΚΕ ΤΟ COSMOS NAUTICAL CENTER

Νέα σελίδα αλλά και νέες προοπτικές στην εκπαίδευση δεκάδων στελεχών γέφυρας, αποτελεί η λειτουργία στο νησί μας του παραρτήματος του Ναυτιλιακού Κέντρου Cosmos Nautical Center, μία ακόμα απόδειξη της ιστορικής σύνδεσης της Χίου με τη θάλασσα και τη Ναυτιλία.

Όπως ειπώθηκε από τα στελέχη της σχολής κατά τη διάρκεια των εγκαινίων που πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα της Κυριακής, ο λόγος της επιλογής της Χίου για την ίδρυση του πρώτου πανελλαδικά πλήρως εξοπλισμένου παραρτήματος  του εκπαιδευτικού κέντρου «Κόσμος» δεν έχει να κάνει με πληθυσμιακά κριτήρια (υπήρχαν πολύ μεγαλύτερες πόλεις και περιοχές για να γίνει κάτι τέτοιο), αλλά αφενός μεν στις συνεχείς παραινέσεις πολλών ναυτιλιακών εταιριών οι οποίες εμπιστεύονται και συνεργάζονται στον Πειραιά με το εκπαιδευτικό κέντρο «ΚΟΣΜΟΣ» και αφετέρου στην αναγνώριση ότι η Χίος εξακολουθεί και κατέχει τα πρωτεία της ναυτοσύνης.

Οι Χιώτες σε πολύ μεγάλο βαθμό επανδρώνουν τα πλοία της Ελληνικής εμπορικής ναυτιλίας, τα οποία στην πλειοψηφία τους ανήκουν σε Χιώτες εφοπλιστές. Υπήρχε βέβαια και η σιγουριά ότι θα βρεθούν στη Χίο, όπως και βρέθηκαν, οι κατάλληλοι ναυτοδάσκαλοι  για να αναλάβουν το έργο του εκπαιδευτικού κέντρου.

Στα εγκαίνια παρέστησαν, ο ιδιοκτήτης της σχολής καπ. Παναγής Τζωρτζάτος, ο πρόεδρος της ΠΕΣΠΕΝ Θ. Δασκαλάκης,  ο Μητροπολίτης Μάρκος, ο Αντιπεριφερειάρχης Σταμάτης Κάρμαντζης, ο Ταξίαρχος Γιάννης Παπαπροκοπίου, ο Λιμενάρχης Γιάννης Αργυράκης ο Αντιδήμαρχος Β. Χίου Ματθαίος Φαφαλιός

Λίγα λόγια για το «Cosmos Training Center»

Το εκπαιδευτικό κέντρο «ΚΟΣΜΟΣ» διαθέτει εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας, ο οποίος καλύπτει όλες τις απαιτήσεις της STCW, παρακολουθώντας τις εξελίξεις γύρω από τις νέες απαιτήσεις για πιστοποιήσεις της STCW και διαθέτει τους πλέον κατάλληλα καταρτισμένους για την σύγχρονη εκπαίδευση ναυτοδασκάλους.

Λόγω της ιδιότητάς τους, έχουν την αμφίδρομη γνώση και εμπειρία : από τη μία την ιδιότητα του ναυτικού, ώστε να είναι σε θέση να γνωρίζουν τι περιμένει να μάθει και τι χρειάζεται να μάθει ο εκπαιδευόμενος. Από την άλλη την ιδιότητα του εκπαιδευτή, ώστε να είναι σε θέση να μεταδόσουν τις γνώσεις τους στην κοινή τους γλώσσα. Επίσης διαθέτει πιστοποιημένο σύστημα εκπαίδευσης.

Το «ΚΟΣΜΟΣ» βρίσκεται μακράν στην πρώτη θέση μεταξύ των εκπαιδευτικών κέντρων. Οι προσπάθειές του έχουν αναγνωριστεί από ευρωπαϊκές σημαίες (Κύπρος, Μάλτα) οι οποίες μετά από αξιολόγηση, υιοθέτησαν και ενέκριναν  τα παρεχόμενα προγράμματα και στους επιτυχόντες χορηγούνται αντίστοιχα κατά περίπτωση κατάλληλα ευρωπαϊκά πιστοποιητικά.

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ